droogbouw vloerverwarmingsysteem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn van plan om dit jaar een verbouwing te doen en zouden vloerverwarming willen plaatsen, het bijgebouw zal een houtskeletbouw worden die op een nieuwe betonkelder zal komen te staan.
Eerst was het plan om met betonnen welfsels te werken en hierop de houtskelet maar nu zouden we met openjoist balken werken en hierop een osb of iets dergelijks om dan hierop een vloerverwarming te leggen heeft iemand hier ervaring mee of weten julie goede systemen (fabrikanten)?

Uiteraard zullen die open joist balken geisoleerd worden.
Op hoeveel opbouw moet ik rekenen vanaf de osb of ecologiche tegenhanger?

Bedankt alvast

Reacties

niemand ervaring met droogbouw vloerverwarming?

Ons nieuwbouw passiefhuis gebruikt ook roostering uti FJI als ondervloer bovenop een kruipkelder in beton. Ik ben er nog niet uit of we nu vloerverwarming zullen gebruiken of niet, in ieder geval lijkt enkel verwarming van de ventilatietoevoer niet voldoende.

Er bestaan zeker droogbouw systemen voor vloer en wand-verwarming google maar eens naar "vloerverwarming droogbouw".

Concreet heb ik er geen ervaring mee maar mijn voorkeur zou gaan naar een systeem met buizen in een plaat. Die heeft weinig massa dus geeft snel warmte en kan je ook als wandverwarming gebruiken. De opbouwhoogte is zo ongeveer 25mm. Dat is dunner dan een degelijk zwevende vloer zodat je op hoogte kan blijven t.o.v. de andere vertrekken.

je kan ook in een houtskelet werken met een 'natte' chappe als vloeren.

Daar is op zich niets op tegen (gewoon zorgen dat struktuur dit kan dragen).  En het brengt wat massa in de woning.

Walter

Wij hebben heel bewust gekozen voor houten vloeren overal. Voor mij is de enige plaats waar tegels gepast zijn de keuken, maar die ligt boven en maakt deel uit van een grotere leefruimte met parket.

Twee dingen die mij nog zekerder hebben gemaakt voor een droogbouw systeem zonder chape:
- door de lichtere belasting is de prijs van de draagvloer ook enorm minder
- chape heeft een droogtijd, niet alleen net na plaatsing maar nog vele maanden tot jaren nadien. En al die tijd is er meer energie nodig om je huis op te warmen.

Dat massa nuttig is tegen oververhitting klopt. En als je ramen opent op koude dagen blijft die massa wel warm en komt de temperatuur snel terug op niveau als je het raam sluit.
Maar eigenlijk wil dat je huis snel opwarmt word door de verwarming en dan is die massa net een probleem. Dus eigenlijk moet je gewoon die zomerwarmte binnen houden en 's winters de ramen toelaten i.p.v. veel overbodige massa te voorzien.