Dubbelwandige inox schouw in Houtskeletbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn zelf een houtskelet aan het bouwen waarin een houtkachel gepland staat met inox dubbelwandige schouw. Ik weet van een minimale afstand van 15cm tussen schouw en hout (brandbaar materiaal). Ik geloof dat dit minder is bij dubbelwandige geisoleerde elementen.
Kan iemand mij een detail bezorgen van hoe ik de dakdoorvoer en muurondersteuning moet afwerken om aan de veiligheids eisen te voldoen.
Ik herinner me op de Bisbeurs een mooie opstelling op de Poujoulat stand, maar heb er spijtig genoeg niet bij stilgestaan.

Michael

Reacties

waarom bel je of mail je niet naar Poujoulatdan weet je het direct

 

in principe is temp aan buitenkant dubbelwandige schouw heel laag, om toch brand te vermijden kan je best rotswol gebruiken rond de schouw, kan tegen heel hoge temp, ter hoogte van "plaatafwerking" kan gyproc, fermacell of speciefiek tegen brand "Promatec" plaat gebruikt worden

succes ermee

 

 

Beste Michael,

wij verdelen de ISODUCT buizen : zie www.isoduct.com : veiliger dan de rest en bovendien luchtdicht af te werken...

Peter Steen