ecologische dakbedekking

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn op zoek of er buiten epdm nog andere dakbedekkingen zijn die de naam ecologisch dragen.
Petrolium derivaten (waaronder ook pvc of andere polymeren) komen niet in aanmerking, zelfs geen gerecycleerde.

Zelf heb ik geprobeerd wat meer te weten te komen over derbipure van derbigum, maar de informatie hierover is schaars. Ik vind nergens een exacte samenstelling of objectieve instantie die dit produkt beoordeeld heeft.

Volgens mij zijn er nog alternatieven. Ik ben 2 jaar geleden naar een klimaathuis in lint geweest (staat hier nog in de lijst) en daar hadden ze ook een alternatieve dakbedekking. Spijtig genoeg weet ik dus niet meer welke. Moest de eigenaar dit meelezen ...(-:

Welke parameters maken epdm trouwens ecologisch?

dingen die onze aandacht hebben zijn:
-ecologische waarde(n)
-regenwater recuperatie en dakbedekking
-technische eigenschappen (duurzaamheid, levensduur, brandbestendigheid, certificaten, ...)

Reacties

kris en evelien

als je alle petroleumderivaten wil mijden, moet je een schuin dak maken.  want ook epdm en andere kunstrubbers zijn petroleumderivaten. ik overweeg ook derbipure voor ons nieuwe magazijn, maar ook dat is niet vrij van petroleumderivaten, lees de datafiche er maar eens op na, er zit een composiet glas/polyester wapening, geïmpregneerd met een hoogreflecterende acryl coating in, da's ook niet 100% natuur.  maar ik overweeg het toch, omdat het op dit ogenblik allicht met meest natuurlijke product voor platte daken op de markt is.  maar wij wachten nog op meer gedetailleerde informatie.   ik denk overigens dat ze daar op batibouw groots mee gaan uitpakken, want groen ligt goed in de markt dezer dagen :-)

hans d

 

 

 

Thanks voor het snelle antwoord.

Indien je meer info verkrijgt, mag je me die altijd doorsturen. Ik betrouw het zaakje niet 100% Ze maken wel reclame met een cradle to cradle attest dat ze binnenkort zouden krijgen, maar waarom laten ze zich niet direct ratificeren door natureplus of vragen ze de expertise van vibe niet als ze zo zeker zijn van hun ecologish produkt. Als ge geitewollensokken mannen zoals ik wil overtuigen dan zal je toch in hun habitat moeten treden.

Ik vind nergens onafhankelijke gegevens over derbipure en dat stoort me enorm. Hopelijk pakken ze groots uit op batibouw en krijgen ze de schijnwerpers op hun, dan komt de info meestal vanzelf.

Dat cradle to cradle gebeuren van dakbedekkingen tegenwoordig is trouwens met een grove korrel zout te nemen. Dit is enkel mogelijk als de dakbedekking niet gelijmd wordt (in de minderheid van de gevallen volgens mij) en dan nog moet het produkt opnieuw gesmolten en/of verwerkt worden wat volgens mij toch een energie input betekent. Ik dacht dat cradle to cradle erover ging dat het afval van een produkt meerwaarde had en geen minwaarde. Allée het is in ieder geval beter dan het op een afvalberg te gooien.

mvg,

Kris