ECON QUADRA luchtdichte inbouwdozen
Hallo,
Heeft er iemand ervaring met de ECON QUADRA inbouwdozen (van HELIA of toch op zijn minst verdeeld door HELIA in België)? Omdat de initiële PHPP-berekening toont dat ons (massief) PH maar net aan de PH-voorwaarden zal beantwoorden zou ik nogal hard op o.a. luchtdichtheid willen inzetten. Voor de prijzen die ik vond op het internet moet ik het niet laten me dunkt, maar doen ze ook echt wat ze beloven (scheuren die vliezen niet in...)?
Groeten.
Reacties
Normaal zijn ze goed geschikt voor kabels en minder voor flex
op zich is dat niet zo'n groot probleem, spuit je flex vol thv het bakje en lijm ze desnoods aan elkaar en aan de doorgeprikte vliezen met wat extra MS polymeerlijm
Plaats ze nog steeds vol in de pleister
Zo deed ik het alvast, voor de niet buitenmuren, natuulijk klassieke bakjes.
Ik zou verder wel opletten met enkel in te zetten op luchtdichtheid en toch iets meer reserve nemen vooraf. Als je het zelf doet laat je bijstaan bij de luchtdichting, een beetje advies is veel waard.
Ok, duidelijk. Berekening is gebaseerd op worst-case scenario dus 0,6 voor de lekverliezen.
Voor wat verbeteren van de energie-prestaties hebben we niet zo veel mogelijkheden meer. Muren zijn al behoorlijk zwaar geïsoleerd, op het vlak van schrijnwerk kan er wel wat gewonnen worden maar het prijskaartje dat er aan hangt is eigenlijk (veel) te hoog. Enfin, alle tips zijn welkom!
Groeten,
Zwolf
Tips zijn moeilijk zonder concreet plan te zien. Wat je vooral moet bekijken is waar je meest verliest of waar je minst winst maakt.
Soms kan een ander type glas (betere zontoetreding) al veel verschil maken, vooral als er relatief weinig glas op de zuid-kant is.
Dat is inderdaad een belangrijke oorzaak, we hebben relatief weinig glas op het zuiden, en redelijk wat op het westen. Dus weinig zonnewinsten, en meer verlies dan nodig op het westen. Maar de oriëntatie van het stuk grond (oost-west) in combinatie met de kwaliteit van de architectuur van onze zuiderbuur is van die aard dat meer glas op 't zuiden niet zo eenvoudig/wenselijk is. Vandaar ook dat we zoveel isolatie moeten steken, weinig zonnewinst dus beetje dat we winnen absoluut binnen houden. G-waarde moet ik nog eens bekijken, denk dat er nog 0,5 in de berekening zit terwijl dit naar 0,54 og 0,59 zou gaan.
Ga arch vragen van na te gaan wat het in de phpp-berekening geeft als we PIR (schaam op mij, ik weet het) te vervangen door resol. Isoleert beter en is ook nog eens beter voor 't milieu. Heb wel wat schrik voor regen/water i.c.m. resol.
Ikzelf heb glas van AGC triple met Ug van 0.6 en g-waarde van 0.6