Eeklo krijgt eerste passiefwijk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Van de site van De Redactie geplukt:

 

Eeklo wordt de eerste stad in ons land met een hele passiefwijk. Er komen 200 energiezuinige woningen op de terreinen van de vroegere vellenfabriek, tussen de N9 en de Zuidmoerstraat. De wijk zelf wordt ook een groene long, waarin geen auto's mogen die rijden op benzine of diesel.

 

Het plan is geïnspireerd op wat sommige grote Europese steden, zoals Freiburg in Duitsland, al doen. Het is de bedoeling dat mensen die in de wijk wonen, proberen om in hun energiehuishouding en mobiliteit zo weinig mogelijk het milieu te belasten. Eeklo heeft een marktonderzoek laten doen en daaruit blijkt dat er genoeg mensen te vinden zijn om in zo'n passiefwijk te wonen.

 

Reacties

Dat is nog eens goed nieuws..

 

Het werd eens tijd eigenlijk ...

 

Hopelijk trekt men de eco-lijn door op vlak van materialengebruik.

 

Dirk

Het materiaalgebruik zal afhankelijk zijn van de bouwpromotor of 'vastgoedontwikkelaar'.

Of Eeklo verkoopt enkel gronden met verplichting van een passiefhuis te bouwen maar hoe de bouwheer dat dan doet ... is zijn eigen keuze...

Belgie en zijn politici kennende.... zal een of andere bouwpromotor flink in de pap gaan roeren  ;-)