is een passief huis over 15 jaar nog volgens de norm?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Gisteren heb ik zitten praten met een eigenaar van een huis dat in 1997 gebouwd is, naar de normen van toen.
De eigenaar besefte heel goed dat zijn huis eigenlijk technisch compleet passé was, en dat het bijzonder moelijk is om dit nog (volledig) te corrigeren.

Toen vroeg ik me af op welk gebied ons massief passief huis binnen 15 jaar compleet passee zal zijn?
eddy

ps ik heb er aan zitten denken alle saniataire afvoer de warme ( bad , afwasmachine, wasmachine) en koude (bvb wc) afvoer te scheiden.
ps ik weet het, moeilijk te voorspellen, het huis van 97 heeft in iedere kamer computer netwerk, wan nu door wifi compleet overbodig is.....

Reacties

zelfs al worden nieuwbouwhuizen in de volgende jaren aan dezelfde snelheid procentueel energiezuiniger, in absolute cijfers zal het steeds minder verschil uitmaken. Ik denk dat de meeste progressiemarge niet in de huizen op zich zit, maar veel eerder bij stedenbouwkundige diensten. Bij nieuwe verkavelingen gaat er nog steeds veel te weinig aandacht naar oriëntatie, bereikbaarheid met openbaar vervoer,...

 Is een passiefhuis over 15 jaar nog de norm?

 

Ik zou stellen dat een passiefhuis binnen 15 DE norm zal zijn. Nu is dat eigenlijk nog belange niet...

Eigenlijk wel grappig hoe een mens de vraag verkeerd kan interpreteren.

Ik had het begrepen als: zal een passiefhuis binnen 15 jaar nog even goed presteren (door veroudering slechtere isolatie en luchtdichting van bouwdelen en glas). Op zich ook een vraag die mij bezig houdt.

Maar om op de juiste interpretatie te antwoorden: ik weet niet of het binnen 15 jaar al het geval zal zijn, maar ik denk (of hoop?) dat ooit nul- of plus-energie gebouwen de norm zijn.

 

Mvg, Marc