Een-pijpsysteem.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We hebben een CV met een eenpijpsysteem met 4 plaatradiatoren. Allen staan op 1 verdieping.
De eerste twee staan in de slaapkamer, de derde in de bureau (waar ook de thermostaat staat) en de vierde in de badkamer.
De wandketel werkt perfekt en wordt jaarlijks nagekeken.
De verwarming voldoet snel en goed in de slaapkamer. Het probleem zit, denk ik, bij de radiator in de bureau. Die staat heel warm aan de bovenkant maar de onderkant is slechts 'lauw'.
Dat maakt dat we daar slechts 16° krijgen en de ketel uiteraard steeds aanslaat.
Het dichtdraaien van de twee eerste radiatoren op de slaapkamer en/of het dichtdraaien van de radiator op de badkamer, heeft geen invloed op de temperatuur in de bureau.
Wie weet hoe we dit probleem kunnen oplossen en/of kan ons een korrekte hersteller of installateur aanduiden in de omgeving van Antwerpen. Bij een korte rondvraag kregen we zoveel verschillende oplossingen (van alles openbreken in de vloer en vernieuwen tot geen oplossing...dat we schrik hebben om op een onbekwame persoon te vallen !)
Oprechte dank voor de gewaardeerde reakties.