electriciteit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hoi

heeft er iemand een idee:

als je electriciteit legt op de betonplaat (voorgeribde buis) dit koude geleidt omdat hij in de bodem van de isolatie wordt gelegd of dat het beter is gewoon een losse kabel zonder buis te leggen.

als je bv de deurbel naar buiten toe brengt , gewoon door binnen muur,isolatie, facadesteen door boren? hoe zit het dan met luchtdichting? ander voorstel?

alvast bedankt

Reacties

een losse kabel zal de warmte beter afleiden naar de bodemplaat dan een buis in flexibel.

naar buiten ben ik voorstander van eerst door de bodemplaat te gaan en ondergronds naar buiten, is denk ik ook makkelijker af te dichten en geeft zeker minder koudebrug.

 

Over hoeveel isolatie spreek je dan ?

Is het een ph woning ?

Kan je niet mee door je enrgiebocht indien klassieke woning? Eventueel met multikabel Zodat ook eventueel stopkcontat voor buiten en eventuele verlichting mee in 1 kabel kunnen.

grtn

hoi

 

gaat over een laagenergiewoning , met in de muur 15cm isolatie, en in de vloer 16cm gespoten purschuim

Voor de electriciteit naar buiten te halen (oa voor stopcontact buiten en dergelijke) kan ik weg via kelder. Maar voor de bel zie ik het niet zitten om mijn kabel tegen de gevel omhoog te leggen. Dus denk dat ik best kabel over vloer plaat leg en dan de kabel langs facade steen (binnenkant van facade) leg en dan de facade doorboren ???zodat nadien bij het aanwerken van de ramen deze kabel verpakt zit tussen spouwisolatie en de isolatie die gebruikt w om de deze ramen aan te werken.

 

alvast merci