Electriciteit volledig vernieuwen in huis van 1957

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi iedereen, zoals mijn gebruikersnaam doet vermoeden ben ik een complete leek als het op verbouwen aankomt. Ik heb dan ook altijd gezworen dat ik nooit een huis zou kopen waar nog veel in moet gebeuren. Maar het ondenkbare is gebeurd: ik ben op slag verliefd geworden op een huis uit 1957 waar nog wel wat aan moet gebeuren. Maar die klik is er zo overduidelijk voor mij: hier wil ik oud worden met mijn ventje en 3 kindjes! Soit, om to the point te komen baart vooral het vernieuwen van de elektriciteit ons zorgen. We hebben hier geen kaas van gegeten en wilde even weten wat de verschillende mogelijkheden zijn. Moeten we echt alles uitslijpen of kan je inderdaad al de elektriciteit onder een nieuwe vloer verbergen? Valse muren (gyproc ofzo) zetten is geen optie vind ik want dan verliezen we wel wat de charme van dit huis. Ik ben razend benieuwd want we willen eigenlijk een bod doen maar toch durf ik nog niet zo goed zolang ik niet weet wat het allemaal met zich mee kan brengen? Hebben jullie eventueel ook een idee van het kostenplaatje (bij benadering natuurlijk)? Het betreft hier een alleenstaand huis (bewoonbare opp. +/- 200 m²). Beneden bevinden zich de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, inkomhal, slaapkamer/speelkamer. Boven zijn er dan nog 4 grote slaapkamers. Dit is namelijk een werk dat ik natuurlijk zou willen doen alvorens erin te trekken maar dan moeten we hier ruimte voor voorzien in het budget. Bedankt alvast voor jullie reacties!

Reacties

ik zou zeggen, raadpleeg eens een electricien... als je er zelf niets van kent kan je dat alleen niet doen...

Ikzelf zal het doen onder toezicht van een electricien: hij tekent alles uit en ik 'mag' al het vuile werk doen, hij komt dan alles aankoppelen.

Voor een gemiddelde nieuwbouw moet je rekenen op 4000à5000€ voor de heiligen triek. Wil je alle toeters en bellen en domotica zal je rond de 10 000 à 11 000 zitten heeft hij me verteld...

 

succes,

Nayy

Wat de beste manier is hangt van de situatie af, als er al inbouwleidingen zijn kan er waarschijnlijk wel nieuwe draad er door getrokken worden.  Beste is om een paar electriciens over de vloer te laten komen met elk hun gedacht en hun prijs.  Zorg zeker voor een aarding met de nodige verliesstroomschakelaars, zij zorgen voor uw veiligheid en niet de zekeringen zoals dikwijls verkeerdelijk gedacht, die zorgen enkel voor de bescherming van uw leidingen.  Het moeilijke punt zal zijn welke elektrieker is een goede en welke een prutser......  Zorg er ook voor dat ze een 1-line schema en situatieschets op het einde van de werken overhandigen.  Dit is altijd handig indien er iets gedaan moet worden of als je het later toch gaat verkopen heb je dit toch nodig.