electrische boiler of doorstromer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben sinds 1.5 jaar een gasinstallatie met ingebouwde boiler (VIESSMANN ketel VItodens 333 ) Qua verwarming en gasverbruik zijn wij hier echt tevreden over.

Wij hebben wel wat problemen met ons warm water. De keteltemperatuur kan op maximaal 60 ° worden ingesteld. Door de verouderde leidingen en de afstand naar de keuken, krijgen we hier niet voldoende warm water. Nu willen we in de keuken een toestel bijplaatsen. Afhankelijk van de bron raad men ons aan een electrische boiler van 10 à 15 liter onder de keukenkast of een electrische doorstromer.

Normaal verbruiken we 2 à 3 x per dag warm water voor de vaat en dan een aantal keren per dag dat warm water wordt gebezigd. Wat kan jij adviseren zowel naar comfort als naar energieverbruik

Reacties

Als je handmatig de vaat doet is 15 l voor een elektrische boiler een minimum heb ik ervaren. Het comfort is wel groot (onmiddellijk warm water). Indien de afstand tot je huidige ketel groot is, is het zeker aan te raden, ondanks dat je je water dan elektrisch verwarmt. Eventueel zet je er nog een timer op dat je 's nachts de boiler niet verwarmt.

De kleine elektrische doorstromers voor de keuken (kastmodel) hebben een heel klein debiet (+- 2.5 à 3 l/min bij een T° verschil van 25°), en je hebt meestal een aansluiting groter dan 20A nodig (en dus kabel 4mm²).

De grotere elektrische doorstromer hebben een groter debiet, maar zal je met een driefasige aansluiting moet voorzien. Misschien wat overkill voor een afwas

 

Geert