Energiepremie voor niet belastingbetalers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo allemaal,

Hierbij wil ik mijn bedenkingen geven in verband met energiepremies voor niet-belastingbetalers. Wij hebben een gascondensatieketel geplaatst. Alle voorwaarden werden voldaan. Dit wil dus zeggen dat we als niet-belastingbetaler een premie moesten krijgen van 1500 EUR. Groot was onze verbazing toen we maar 250 EUR hadden terug gekregen van de Vlaamse Overheid. Nu zijn we naar Brussel geweest bij de Vlaamse Overheid en die zeggen ons dat we enkel 1500 EUR terugkregen hadden als we ook alle radiatoren mee hadden vervangen. Ik weet niet waar dit staat geschreven, maar in hun folders zeker niet. Is er iemand die hier ons meer kan over vertellen? Wij voelen ons weeral maar eens bedrogen door het mooie BELGIE. Als dit zo blijft voel ik mij verplicht hier juridisch verder mee te gaan.

Reacties

hallo

ik dacht dat enkel bij belastingsvermindering bij zonnepanelen het zo was dat niet belastingsbetalers niets konden terug krijgen ???

maar iedereen betaald toch wel iets belastingen bent u zeker dat u niet belastingsbetaler bent ???

wat doet u dan ??

 

MVG

op pensioen zijn is genoeg om geen belasting te betalen als werkman,dus valt men uit de boot

Er staat helemaal nergens iets vermeld hierover

 

Wat een redenering is dat nu ? En radiatoren vervangen geeft U niks van beter rendement of minder uitstoot. Wat misschien wel zou kunnen zijn thermostaatkranen. Is het dat wat werd bedoeld ? Anders moet je zeker bezwaar aantekenen hieromtrent bij de ombudsdienst van de Vlaamse gemeenschap

Hallo,

Mijn ouders zijn ook met pensioen en niet-belastingbetalers. Vorig jaar nieuwe gascondensatieketel laten plaatsen. Ze hadden dus een terugbetaling verwacht.

Hun ontgoocheling is groot dat ze geen terugbetaling krijgen voor deze energie-investering.

Belastingformulier werd ingevuld door medewerker van de belastingen. Waarom zegt die dan niet dat ze er geen recht op hebben ?

En waarom de mensen niet waarschuwen voor de uitzonderingen ?