energiezuinige moter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Reacties

Begrijp niet echt hoe het volgens de persoon in kwestie dal wel zou werken.

Iemand anders misch ?

hmmm, motoren met magneten.... meestal heel goed in testopstellingen waar weinig weerstand wordt geboden. Van zodra deze motoren echter continue een zekere tegenwerking/massa/weerstand (bv. een gewicht laten draaien etc) kan het moeilijker worden.

Van wat ik zie, is de Minato motor een nuttig voor toepassing in kleinere electrotoestellen, zoals een ventilator. De weerstand daarvan is enkel de luchtweerstand overwinnen en wat ik zo kan lezen is dat die motor maar 20% energie vraagt tov. een andere electromotor.

Zo'n toepassing heeft ook geen fluctuerende weerstand: een beperkte massa (ventilatorbladen) draaien aan een constant tempo.

De grote vraag is gewoon: hoe kan je een zuinigere motor combineren met grotere massa's.... een Minator motor in een wagen ?

Vlot vertrekken/vertragen/stoppen en vertrekken met telkens wisselende snelheden ?

Als ik het goed begrijp is dit een perpetume mobile. Of een motor die draait zonder dat er energie wordt toegevoerd. Sorry, maar dit kan gewoon niet. Het is wel zo dat in tal van kleine (en minder kleine) motoren een anker met permanente magneet zit. Ook in de motoren voor electrische of hybride auto's, A-pompen voor cv, de duurdere modellen van snoerloos gereedschap... Dit om de motoren energiezuinig te maken