Enkele 'feature requests' voor mijn 'wish list'

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi

Het forum van ecobouwers is een énorme bron van informatie en als je iets zoekt op Google kom je er vaak al automatisch terecht. Een hiërarchisch opgebouwd forum vind ik dan een zegen, omdat het een stuk makkelijker is om een niet-meer actief forumtopic te doorlezen. Bij een "plat" forum is het een stuk moeilijker om alle reacties en subtopics te volgen.

Toch denk ik dat er ook nog behoorlijk wat punten voor verbetering zijn. Alhoewel ik weet dat 'tijd' en/of 'geld' een probleem kan zijn om onderstaande zaken eventueel aan te passen.

Er blijkt een verschil te zijn tussen het starten van een nieuw forumtopic en het reageren op een bestaand bericht: bij 'reageren' is er een eenvoudige editor, maar niet bij een nieuw forumtopic. In de lijn van het plaatsen van een bericht:

  • een uitgebreidere editor kan handig zijn
  • een preview van het bericht: bijzonder handig!
  • de spam filter (captcha) wordt automatisch in werking gesteld als je een externe link gebruikt. Niemand zit te wachten op spam, maar voor een 'trouwe' gebruiker van ecobouwers in zo'n captcha nogal vervelend. Is het niet mogelijk om zo'n captcha uit te zetten voor trouwe gebruikers, bv. gebruikers die al meer dan 30 (of 40 of ...) berichten geplaatst heeft?

Bij het kijken of er nieuwe berichten zijn:

  • het vervelende aan een hiërarchisch forum is dat een nieuw bericht eender waar kan verschijnen, waar dat bij een 'plat' forum gewoon altijd onderaan staat.
  • Door het aangeven van (nieuw) wordt daar een stukje aan tegemoet gekomen, maar dat blijkt niet altijd even goed te werken. Zo verdwijnt deze (nieuw) soms, als een nieuw bericht verder staat dan pagina 1.
  • Als die (nieuw) er wel staat werk in Firefox met de sneltoets '/', tik 'nieuw' in en met F3 overloop ik de nieuwe berichten.
  • Het lijkt me handiger op een mogelijkheid te voorzien om in een bepaald forumtopic naar het eerste nieuwe bericht te springen en daarna een link te voorzien naar 'volgend nieuw bericht' en zo verder, totdat alle berichten binnen dat forumtopic gelezen zijn.

Tenslotte lijkt het me bij het overzicht van 'recente reacties' handiger als er in plaats van:
topic 1, datum1, auteur1
topic 1, datum2, auteur2
topic 2, datum3, auteur2
topic 1, datum4, auteur1

... het volgende zou staan:
topic 1 (3 nieuw)
topic 2 (1 nieuw)

... wat je dan eventueel kan openklappen tot:
topic 1
datum1, auteur1
datum2, auteur2
datum4, auteur1
topic 2
datum2, auteur2

Dit is natuurlijk maar mijn persoonlijk mening. Ik weet niet of de andere forumgebruikers ook op bovenstaande zitten te wachten... maar dat zal ik dan wel lezen in de commentaren.

Reacties

Eigenaardig dat hier van 'bovenhand' nog niet is op gereageerd. Ik heb de indruk dat dit vroeger wat sneller gebeurde. Bij deze een oproep :-).

Als modale gebruiker kan ik je wel bijtreden. Het zoeken naar een laatste bericht is zeer vervelend. Er zijn vele gebruikers die afhaken omdat ze eerst veel zoekwerk nodig hebben om dan te kunnen reageren. Ik ken niks van computertoestanden maar gebruik wel regelmatig het forum en kom tot de conclusie dat ieder nieuw bericht en/of reactie onmiddellijk leesbaar moet zijn met een verwijzing naar het te bespreken bericht . Mijn bescheiden mening natuurlijk.

Mon

ik kan dat alleen maar bijtreden, maar dat heeft - als ik het indertijd goed begrepen heb - te maken met keuzes voor een bepaald platform, en die instellingen kunnen blijkbaar niet gewijzigd worden.  er zijn zeker gebruiksvriendelijkere platformen, maar daar bleek het dan weer een probleem te zijn om de oude bijdragen over te nemen.  maar het is nu inderdaad niet meer te doen, een kat vindt er zijn eigen jongen niet meer in terug. 

ik bend e mening toegedaan dat we die ouwe rommel maar beter ergens apart zetten, zodat het nog raadpleegbaar is, en met een n iuewe lei beginnen.  probleem op ecobouwers is dat vraagstaarten soms ellendig lang zijn in tegenstelling tot veel andere fora waar de bijdragen dikwijls beperkt blijven tot 5, 10 of 20-tal reacties.  en dan blijft het nog wel overzichtelijk.

vreemd vind ik ook dat je bij sommige rracties inderdaad ineens bij de laatste reactie terechtkomt en bij anderen op het begin van de pagina, waar dan al dan niet staat of er nieuwe reacties zijn.  en als je dan op "nieuwe" klikt je soms wel, soms niet op de nieuwe reacties komt.

hans d