Enquête: Wat verwacht u van domotica?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen,

In opdracht van de domoticasector onderzoeken wij (vijf studenten Marketing aan de Ehsal Management School) momenteel wat mensen zoal van domotica verwachten. Welke functies/mogelijkheden wilt u in een basispakket kunnen kopen, en vindt u dus essentieel aan domotica? En welke ziet u eerder in een uitbreidingspakket?
De vragenlijst vindt u [[http://www.jotform.com/form/3331009090]],is volledig anoniem en vraagt een kleine tien minuten van uw tijd. Uw hulp wordt erg gewaardeerd! Door uw deelname zal domotica binnenkort immers nog handiger, interessanter en voordeliger worden!

Alvast bedankt!

Reacties

 Timo,

Ik heb de enquete ingevuld doch vond ik dat er toch nog een zeer belangrijke vraag ontbrak. 

"zou u voor domotica kiezen omwille van de potentiële mogelijkheid tot energiebesparing" of  "denkt u met domotica energie te kunnen besparen", het antwoord hierop zal (hopelijk) bij deelnemers via dit forum afwijken van pakweg dezelfde enquete in een populair weekblad.  In de praktijk verbruikt dit ding (sturing, sensoren, ... ) continu onnodige energie en gaat men bijna altijd meer verbruiken door gebruik van domotica. als ik TV kijk, dan gaat het licht uit, bij de meeste domotica-"kijk TV"-scenario's, worden verschillende lampengroepen ontstoken, gedoofd en gedimd. Men is zich echt niet bewust van het meerverbruik,va zo'n onnodig luxeding, en een misverstand is bijvoorbeeld ook: met teleruptoren met een hulpcontact kan je net zo goed en vééél goedkoper een alles uit-schakelaar maken en deze overal in je woning inplanten, mits juiste kablering. Je hebt hiervoor helemaal geen domotica nodig. Sturing en monitoring van verwarming op afstand anderzijds vind ik wel een nuttige mogelijkheid, doch dit kan tegenwoordig ook al met software van de branderfabrikant. Feit is dat er bedenkingen kunnen gemaakt worden bij het feit dat dit ook nog eens gesubsidieerd wordt door sommige instanties, al kan je raden waarom uiteraard: "het zorgt voor meer verbruik maar we hebben de mensen gebrainwashed met het omgekeerde idee".