EPDM dakbedekking

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb enkele maanden geleden een huis gekocht deels met plat dak. Bij verkoop vertelde de verkoper dat het dak in goede staat was, echter de dag voor Kerstmis liep het water de living in.
Nu zijn we dus op zoek om de dakbedekking te laten renoveren. De oppervlakte is 38m² en 10m².
Wij dachten om EPDM dakbedekking te nemen. Nu echter vind ik op internet enorm veel negatieve reacties terug over krimpen, loskomen, verduren, ...
Kan er iemand mij informeren die dit ook heeft laten plaatsen en of u er content over zijt of niet (en hoelang gelden is dit geplaatst, welke merk van rubber wordt gebruikt, ...)?

Heb reeds aantal dakwerkers gecontacteerd, en krijg zelfs reacties dat ze die daken veel moeten afbreken en terug de roofing moeten plaatsen. EPDM is toch wel een grote investering en wil dus wel zeker zijn dat dit een goede beslissing is.

Reacties

Dakrubbers van pakweg 5 jaar geleden zijn moeilijk te vergelijken met de laatste nieuwe rubbers. Een dik jaar geleden leit ik mijn plat dak isoleren en bedekken met EPDM rubber door de dakrubbercentrale.be . Ik ben tevreden van het resultaat en noch deze zomer, noch in de winter heb ik iets gemerkt van uitzetten of krimpen met problemen als gevolg. Wat dit gaat geven over een jaar of 20 is natuurlijk afwachten. Dat geld natuurlijk ook voor roofing want origineel lag er roofing op het plat dak maar die bleef, ook na vele herstelpogingen, lekken!

Als er inderdaad de bedekking niet te vergelijken is hoe zit het dan met de levensduur verwachting van 40 jaar en langer die men claimt.

Zodra ze aan een product gaan sleutelen en het een, het uitzetten en krimpen is niet meer merkbaar, is verbeterd wat gebeurd er dan met andere eigenschappen.

Ik heb ook een offerte aangevraagd bij dakrubbercentrale. Hadden gezegd dat het 2-3 weken kon duren voor ik de offerte zou krijgen.

Heb ondertussen nog niets gekregen (2.5 weken), dus nog even afwachten.

Had ondertussen ook nog anderen gecontacteerd, maar ene liet al weten dat de jaarplanning volzit voor dit jaar. We vroeg al vind ik, maar zal dan wel.

Heb nu nog contact genomen met IRS daksystemen. Zal dus verder opzoek moeten naar specialisten in EPDM voor offertes, want blijkbaar is dat het beste, om iemand met verstand van zaken te nemen.

 Als zelfbouwer heb ik me laten overtuigen om Rhepanol te gebruiken. Ik kan enkel zeggen dat alles goed is gegaan en ik er tevreden van ben.Op langere termijn weet ik het nog niet. (nu nog maar 1 jaar)

Volgens mij maakt het een groot verschil of er wel of geen ballast (grind ofzo) op de dakbedekking is gelegd.

De temperatuurspieken (hoog en laag) zullen afgevlakt worden.

De levensduur van de dakbedekking zal aanzienlijk verlengd worden...

en ik heb het vermoeden dat de dakbedekking dan ook veel minder zou krimpen of uitzetten, niet?

hoi, beste Mayka

je moet op zoek gaan naar een dakdekker die een verzekerde garantie afgeeft. Wij zijn ook  bezig  met het zoeken naar dakdekkers en willen deze koppelen aan een assuradeur. Het is een lastig verhaal, want als het na 9 jaar gaat lekken wil je nog steeds een verzekerde garantie hebben. we hebben een site geopend : http://waterdichtgebouw.nl 

hoi, beste Mayka

je moet op zoek gaan naar een dakdekker die een verzekerde garantie afgeeft. Wij zijn ook  bezig  met het zoeken naar dakdekkers en willen deze koppelen aan een assuradeur. Het is een lastig verhaal, want als het na 9 jaar gaat lekken wil je nog steeds een verzekerde garantie hebben. we hebben een site geopend : http://waterdichtgebouw.nl