EPDM (techniek/materialen) in combinatie met dakterras (zwevend)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij kochten een goed jaar terug een bestaande, reeds ingerichte loft. Deze is gelegen op de 3de verdieping van een voormalig fabriekspand (textielfabriek). De vloeren bestaan integraal uit een massieve beton + tegel constructie waarop vroeger de machines rustten. De voormalige eigenaar van de loft, opteerde om een deel van het pand te gebruiken als dakterras/patio (zie foto's).

In de huidige staat zien wij lekken ontstaan in de osb/bitumen constructie en zijn tot de conclusie gekomen dat we toe zijn aan een grondige en volledige renovatie van het terras (tot op de bestaande massieve beton + tegel constructie) met bv. EPDM.

We zouden willen opteren voor EPDM met daarboven een verhoogd, zwevend dakterras (bv. Govadeck + Govalift dragers). Onze vragen hierbij:

  • Welk type EPDM is aangewezen? Dikte?
  • Is EPDM geschikt om een zwevend dakterras te dragen? Advies rond gebruik plankendragers? Indrukking in EPDM?
  • Welke techniek zou adviseerbaar zijn? Verlijmd? Losliggend?
  • Welke lagen zijn adviseerbaar tussen de ondergrond (massieve beton + tegel constructie) en de EPDM? Dampschermen, isolatie? Welke is de impact van het zwevend dakterras op deze tussenlagen?
  • Enige andere tips/tricks/advies?

Hartelijk dank!!!