Ervaring lampiris

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zijn er mensen die het laatste half jaar overgestapt zijn naar Lampiris en wat zijn jullie ervaringen ter zake? Uit vroegere discussies leid ik af dat er in het begin wel eens klachten waren over te hoge voorschot facturen en een moeizame (slechte) werking van de klantendienst.

Ik denk er aan om ook over te stappen (voor gas) maar ik zou eens willen weten of de vroegere opmerkingen nog van toepassing zijn.

Alvast bedankt voor jullie feedback.

Jo

Reacties

Wij zijn ruim een jaar geleden overgestapt. Zolang je de facturen niet gedomicilieerd krijgt (en dit is voor Lampiris blijkbaar een ingewikkelde zaak) krijg je geregeld een boete omdat je zogenaamd niet tijdig betaald hebt (terwijl je nog geen factuur ontvangen hebt). Je moet dan telkens bellen en dan zijn ze wel gewillig maar uiteindelijk duurt het maanden eer je je geld terug hebt. Hun klantendienst is inderdaad werkelijk een ramp. Je krijgt er echt een Oost-Europagevoel (van voor 1989) bij. En dan het "Nederlands" waarin ze hun Vlaamse klanten durven aanschrijven : ook dit is beneden alles. Maar hun gas is ok !

 Hoi Jo,

 

wij zijn begin augustus overgestapt naar Lampiris en tot nu toe is alles vlot verlopen. Facturatie momenteel is wat verwacht werd. Domiciliering werd ook redelijke vlot in orde gebracht.

Wsl. zal  pas bij de jaarlijkse eindfactuur blijken of zij hier op basis van prospectie voor het volgende jaar te hoge voorschotten vragen of niet....

 

 

Dirk

 

Vorig jaar in oktober voor gas de overstap gedaan, voorschot was zoals verwacht. Na meteropname in juni blijken ze opeens hun voorschot bijna te verdubbelen! Verbruik nochtans maandelijks bijgehouden en na controle V-test, zou ik minder dan de helft moeten betalen dan wat ze me aanrekenen.

Ik vermoed dat ze zich enkel baseren op de cijfers van het herfst + winterverbruik (wat voor gas natuurlijk dan het hoogst is). Hun helpdesk is wel vriendelijk en zegt dat ze mijn vraag goed ontvangen heeft (is in behandeling). Duurt evenwel al een maandje...Eens benieuwd wat ze me te vertellen hebben.

Wij gingen normaal overstappen naar Lampiris, maar had via een contactformulier eerst nog wat vragen gesteld. Voor zover ik mij herinner hadden ze beloofd van binnen de 24 uur terug contact op te nemen, maar dat duurde véél langer dan dat.

In die tussentijd is er iemand van Luminus huis-aan-huis gekomen en die nam echt de tijd om alles uit te leggen en we hadden het gevoel dat hij ons geen blaaskes wijsmaakte. Zo zei hij oa. dat het voor ons geen zin heeft om te veranderen van Ecopower, omdat ze al de goedkoopste zijn.

Uiteindelijk zijn we veranderd naar Luminus, maar dit gaat pas in vanaf 1 oktober. Voor onze elektriciteit bleven we netjes bij Ecopower (wat we op voorhand al van plan waren). Het voorschot bij Luminus gaat van de 93 euro van Electrabel naar 75 euro bij Luminus (maar dat is maar het maandelijks voorschot... bij de eindafrekening kunnen ze natuurlijk toch nog duurder uitvallen).

Ik ben momenteel ook naar Luminus aan het kijken (voor gas). Luminus staat op de tweede plaats (volgens de V-test) en eerlijk gezegd heb ik ook wat meer vertrouwen in Luminus dan in Lampiris. Lampiris is nog vrij nieuw en ik vrees dat er wel nog wat kinderziektes moeten overwonnen worden. (de reacties op het forum van test-aankoop zijn ook niet echt positief.)

Voor de electriciteit zal het na verloop van tijd ecopower worden.

Beste lezers op dit forum.

Ik heb Ebem. deze is op lampirus na de goedkoopste.

Dus duurder dan Lampirus maar niet veel duurder (zie v test bij de vreg)

hun dienstverlening is zonder problemen en dat is belangrijker dan geld.

Voor stroom heb ik Ecopower deze is wel de goedkoopste.

Maar wel zonder problemen en zeer goed.

Verder stook ik pellets dit is goedkoper als gas.

Enkel problemen met facturatie lampiris!  Klantendienst en boekhouding communiceren niet!  Ik ga weg bij Lampiris en zal Lampiris aan iedereen afraden!

Niets goed over te vertellen...