Ervaring pelletketel Okofen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Over een paar maanden begint de bouw van onze LEW.

We moeten nu een keuze maken voor het systeem dat voorziet in de verwarming en het SWW. Onze eerste keuze is een pelletketel van Okofen. Deze zijn behoorlijk duur en aangezien er voor ons (in Nederland) geen subsidie verkrijgbaar is, willen we een juiste keuze maken.

Heeft iemand ervaring met een dergelijke pelletketel ?

We willen graag weten of we 1 of 2 verwarmingskringen nodig hebben? We krijgen bijna overal vloerverwarming, behalve in de slaapkamers. Daar zijn lage temperatuur radiatoren voorzien.

Volgens de bouwer (maar dat wordt in de komende weken via het PHPP systeem nagerekend) komen we dicht in de buurt van een verwarmingsvraag van 20Kwh per m2.

Alle ervaringen zijn welkom !!

Corine

Reacties

beste

 

ik heb bijna 5 jaar een oekofen en ben er zeer tevreden over )pellematic, de nieuwe serie, de smart is helemaal super, deze heeft nog 10 procent meer rendement en geintegreerde 600 L boiler.

 

Terugverdienen ga je het nooit, een kuub gas kost precies 2xzoveel als een kilo pellets en levert ook precies 2x zoveel warmte. Maar als je zonnepanelen aansluit )ik heb 10 m2) kan je pelletketel van eind april tot begin october uitblijven.

Als je een pelletkachel koopt koop dan een goeie!

 

Mvg arnold

Oekofen is zeker een goede, heb ik al begrepen.

Het zal nu een financiele kwestie worden....al heel veel geld uitgegeven aan isolatie, triple glas, douche WTW's, ventilatie D, etc.

 

Corine

 Zijn er geen webshops in Duitsland waar je deze dingen goedkoper zelf kan aankopen?

 

Voor mijn elektriciteitsonderdelen heb ik Eltako's toch 30% goedkoper kunnen kopen dan de bij al een lage prijs groothandel in Belgie.