Ervaringen grote diktes Neopor

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben van plan mijn huis te renoveren naar passief. Ik neig momenteel naar Neopor voor de bestaande volsteense benedenverdieping. 1ste verdiep wordt er op gezet in HSB met cellulose, celit e.d. Iemand ervaring met grote diktes Neopor? Al dan niet in passiefhuis? Crépi afwerking is geen must, ik sta open voor alternatieven.

Reacties

Nils,

 

We hebben reeds een aantal keer gewerkt met eps-panelen. Daarvoor zijn verschillende fabricanten te vinden, alle met een lambda rond 0,04 W/mK.

Neopor is een 'verbeterd' product van één van die fabricanten : het bevat o.a. grafiet en de lambda ervan bedraagt 0,032 W/mK.

Als je naar de prijs kijkt , dan zie je dat de aankoop ervan voor gelijke U-waarden gelijk blijft. Argument pro/contra lijkt me dan ook de dikte die je kan plaatsen. Niet veel, neem dan neopor ... plaats genoeg, aan jou de keuze ...

Qua verwerking heb je bij zowel eps als neopor platen dezelfde voorschriften.

 

Mvg,

Bart A