ervaringen met glasfolie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

In deze discussie werden een aantal bijdragen (waaronder de eerste post) verwijderd door de moderator. Ook de titel van de discussie werd aangepast. Onze excuses moest de discussie nu wat moeilijk te volgen zijn. We wilden echter niet zomaar alle reacties offline halen.

Reacties

Tja,

 

Zon weren doeje best niet met een permanente folie, maar met een mobiele buitenzonwering.

Anders loop je ook nog eens de gratis zonwinst in de winter mis.

 

Voor 100€/m² had je beter het glas vervangen door hoog rendement.

 

Jammer,

 

Dirk

helaas geloven nog altijd vele mensen wat verkopers vertellen, zonder zich eerst terdege te informeren.  dat kost in eerste instantie een hoop tijd en moeite, maar kan dikwijls op termijn een hoop centen besparen of miskopen voorkomen.

folies zijn m.i. bijna altijd weggegooid geld, er zijn efficiëntere manieren om beter te isoleren of de zon weg te houden.  een groot nadeel van deze folies is ook dat ze de helft van het jaar, wanneer het niet nodig is ook de zonnewarmte buitenhouden,.

uiteraard kan je beter investeren in een beter isolerend glas, maar dat is nog niet te laat.  de werking (of beter gezegd, de niet-werking) bewijzen zal moeilijk zijn, want dat hangt van teveel factoren af.  maar slechte afwerking is wel bewijsbaar, ik zou dus minstens de verkoper of de uitvoerder daar op aanspreken en herstelling of een vergoeding voor de slechte prestaties eisen.

hans d

nagaan of er een verschil is in temperatuur na plaatsing van een folie zal heel moeilijk zijn, want je moet onder identiek omstandigheden kunnen testen, en geen twee dagen zijn identiek.  zulke proeven worden in labo-omstandigheden gedaan, en met strikt bepaalde parameters.  en wees maar zeker dat het onder die bepaalde voorwaarden wel zal werken.  in de praktijk heb je zo'n verscheidenheid van omstandigheden, dat je allicht nooit hetzelfde effect zal krijgen bij je thuis. ook de reactie van een andere gebruiker, zij het met een ander type folie wijst er op dat er mogelijk iets mis is met hun product, of met de toepassing ervan.  om de zonnewarmte buiten te houden zou ik denken dat de folien aan de buitenkant moet zitten om een goed resultaat te krijgen.  maar dan zou de folie enorm afzien van zon, wind, regen, zand en andere vervuiling, en dus allicht niet lang meegaan.  en misschien is ie wel getest langs de buitenkant, je weet maar nooit.

hans d

folie langs de binnenkant lijkt mij niet de goeie manier.

wat het barsten betreft, als je langs de binnenkant van een dubbel (of drievoudig) glas een donker voorwerp er vlak tegen plaatst kan je er van op aan dat de kans op thermische breuk zéér groot is.  en als je dat met 5 ruiten hebt gehad, wijst dat m.i. toch een beetje in die richting.  en dus ben ik geneigd om de expert te geloven.  maar eigenlijk is dat geen groot probleem, de verzekering moet je dekking geven volgens mij, en het is aan hen van dat terug te vorderen van de aannemer.

hans d

Bij het afleveren van een slecht produkt of een slechte afwerking is er een tienjarige aannemersverantwoordelijkheid. Wanneer een aannemer bij klachten zijn verantwoordelijkheid weigert te dragen, kan je je aanmelden bij de Confederatie Bouw. Richard.

Hans ik versta het nie zenne. der is toch ook veel donker spiegelglas. scheurt da dan ook nie?

jan

er is een verschil tussen donker glas, en een donkere reflector achter het glas!  als je me niet geloofd, hang een zwart doek of papier tegen het glas aan de binnenkant, en dusdanig dat de volle zon er op valt, en je zal het snel merken.  en het zou ook kunnen dat ze voor dat donker glas gehard glas gebruiken, dat is thermisch behandeld en kan veel meer hebben.  maar daar ben ik niet zeker van.

hans d

 

richard

ik zou eerder naar de geschillencommissie gaan, maar beide partijen moetendaar wel mee instemmen.  overigens, de confederatie bouw, bouwunie of anderen kunnen niks doen.  overigens is er hier iemand op het forum die ervaring heeft met die zogenaamde 10-jarige aansprakelijkheid.

hans d

B,

Mogen we weten waarom deze offline zijn gehaald?

Roeland

De reacties werden offline gehaald na een klacht door een bedrijf dat hier vermeld werd. We hebben een vermoeden dat het om een lastercampagne ging tegen het bedrijf. We volgden zoals steeds onze meldingsprocedure voor aanvraag van verwijdering van forumreacties: http://www.ecobouwers.be/meldingsprocedure. We kregen geen enkele reactie van de auteurs en verwijderden daarom de forumposts.