Expansievat Drukverlies Installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik heb drukverlies in mijn installatie, elke 2 dagen zakt de druk tot 0,5 bar.
Ik vermoed op een lek in het expansievat.
Ik wil dit nu zelf veranderen maar weet eigenlijk niet goed hoe.
Er is een vulset aangesloten op het expansievat met een kraantje om bij vervanging geloof ik het expansievat af te zonderen van de installatie zonder het water af te laten, of moet ik per se alle water aflaten voor ik eraan begin.
En bij het aansluiten moet ik het expansievat er gewoon met teflon afdichten? En hoe zit het met de voordruk moet ik daar nog iets bij doen of gewoon hetzelfde expansievat met de zelfde inhoud erop zetten qua liters.
Ik ga er 1 halen met een 0,3 bar voordruk halen, als ik u die nu aansluit stijgt de druk automatisch bij het opvullen van de installatie?

Kan iemand me aub stap voor stap uitleggen wat ik moet doen, want heb de installateur gebeld en die kan pas over 6 weken en kan niet zolang wachten, het lijkt me niet zo moeilijk mits iemand me gewoon moet uitleggen welke stappen ik moet ondernemen om het te doen.

Mvg

Reacties

Ik veronderstel dat je na drukverlies de installatie terug op druk brengt door water bij te vullen.

Wanneer de druk vanzelf vermindert dan moet dit water ergens naartoe zijn.

Eerst en vooral moet je dus een lek opsporen, een plaats waar dit water wegdruppelt....

Heeft waarschijnlijk niets te maken  met het expantievat

 

Groeten,

Luc.