frigo aansluiten of niet?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik heb hier een oude frigo staan vanuit een cafe. Het zo een model met 6 deuren en aan gesloten op een koelgroep die men eventueel buiten kan hangen.
Nu is mijn vraag aan de hand van de weinige gegevens die nog leesbaar zijn, kan er mij iemand zeggen of het verbruik van dit toestel nogwel te verandwoorden is ?
Hetgeen ik nog kan lezen is 220-50V en 3A.

Alvast bedankt voor de reactie

mvg,Pappie

Reacties

Het hangt er van af hoe vaak die frigo moet draaien. Cos fi is onbekend, maar grofweg dus +/- 600W... Waarschijnlijk een oud ding?

Mijn ouders hebben ook zoiets staan, vreet energie. Vriest bovendien aan langs alle kanten. je kan er altijd een metertje tussensteken en een dag laten aanstaan.

Laat dit nu net mijn probleem zijn.Die frigo is nog niet aangesloten en om dit te laten doen zou mij dit om en bij de 250€ kosten.Daardoor ben ik zo aan het twijfelen of het wel de moeite is.                                                       Naar mijn weten is die frigo zeker 15 jaar oud maar kan nog veel ouder zijn ook.

Je kan hem nog altijd gebruiken als 'wijnkelder'. Niet aansluiten op het electriciteitsnet, maar wel handig als ruimte met een min of meer constante temperatuur.