Ga mee op energiejacht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is je energiefactuur zo hoog dat je eigenlijk niets liever wil dan je verwarming, boiler of haardroger droogweg afknallen? Dat treft! Dit jaar organiseert Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met de Vlaamse provincies, de netbeheerders en Dialoog vzw een heuse Energiejacht. Ga mee op jacht naar alle ellendige energievreters in jouw huis en maak er komaf mee. Deze campagne is de opvolger van de Klimaatwijken.

 

Iedereen kan zich registreren op www.energiejacht.be om zijn of haar gebruik te monitoren. Je vindt er ook schatten aan informatie en tips. Surf naar www.energiejacht.be, registreer je als Energiejager, en ga mee op energiejacht.

 

Stap mee over op groene stroom met de Energiejacht

 

Wist je dat overstappen op een groene stroomleverancier al snel een paar honderd euro’s per jaar aan energiebesparing kan opleveren? Toch stappen sinds de vrijmaking van de energiemarkt in Vlaanderen amper 3.58% van de gezinnen over op groene stroom. In de meeste gevallen heeft dit louter te maken met onwetendheid en foutieve vooroordelen.

 

De BBL-campagne ‘De Energiejacht’ wil je helpen overstappen met een samenaankoop groene stroom. Een samenaankoop houdt in dat we ons als groep aanbieden als potentiële klant bij een aantal leveranciers van groene stroom. De leveranciers doen elk hun best prijsaanbod voor de groep. Wie dan mee overstapt, krijgt er als het ware nog een groepskorting bovenop.

 

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Schrijf je voor 6 december op in via http://www.energiejacht.be/spaaractie. Hiermee geef je - totaal vrijblijvend - te kennen dat je geïnteresseerd bent in de samenaankoop.
  • Stap 2: Kort na 6 december krijg je een mail met het goedkoopste aanbod. Als je hierop wil intekenen moet je gewoon het bijgevoegde formulier ingevuld terugsturen naar het opgegeven adres.

Van zowel je oude als je nieuwe leverancier zal je nog bericht krijgen dat de wijziging van leverancier goed verlopen is. Vanaf dan bespaar je maandelijks op jouw energiefactuur.

 

Meer info: info [at] energiejacht.be , www.energiejacht.be

 

Reacties

Ik heb me ingeschreven, maar heb nog wat vraagjes.

 

Ik heb een contract van onbepaalde duur, nu staat er op jullie site dat het dan direct kan opgezegd worden, maar in mijn contract staat een opzegtermijn van 1 maand (luminus)

 

Ik ben ook zelfstandige en heb maar 1 meter, ik gebruik dus 50% voor het bedrijf (voor bedrijf en huis samen was het vorige afrekening slechts 3500 kwh) Kan ik via jullie  formule dan ook telkens een factuur krijgen met mijn btw nr op, zodat ik 50% kan afschrijven voor mijn belastingen?

 

Alvast bedankt

Hoop op een antwoord voordat ik moet beslissen.

Een goed initiatief!