geluidsisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

In onze LEW houtskeletbouw (nog in opbouw)wil ik een aantal binnenwanden goed isoleren tegen geluidshinder(we zitten met verschillende leefritmes binnenshuis): douche 's nachts, wasmachine, klassieke gitaar,...dus zowel lucht- als contactgeluid. Ik weet dat afwisselen met materialen van verschillende hardheden een goed resultaat geeft. Weet iemand iets meer over het isoleren met 'pluim-isolatie'. Onze huidige (onafgewerkte) muren hebben een dikte van 89 mm+osb langs 1 kant.Zelf heb ik vroeger met een soort 'oscilerende' wand(vergeef me de schrijfwijze) gewerkt tussen 2 wanden in. Wil ik nu niet doen.

Reacties

Beste Peter,

Wij hebben in onze HSB ontdubbelde wanden gemaakt, dwz dat je eigenlijk 2 wandjes maakt die elkaar niet raken. De ruimte tussenin kan je volblazen met cellulose of rockwool insteken.

Op deze manier heb je geen contactgeluiden en het resultaat is verbluffend!

jeroen

collega's forumleden,

wij gaan in onze HSB geluidsisolatie aanbrengen in de binnen muren en plafonds.

Welke isolatie is het beste:
- voor in de binnenmuren (luchtgeluid).
- tussen roostering van het plafond (luchtgeluid)
- voor boven op de vloer om een zwevende vloer te maken (contactgeluid)

Welke dikte's?

Er zijn zoveel verschillende soorten materialen en dikten dat ik door het bos de bomen niet meer zie.

Als jullie geen merknamen willen noemen mogen jullie mij anders een mailtje sturen.

Ontdubbelde muren maken zie ik niet echt zitten omdat ik niet zo veel schrik heb van contactgeluid. Heb meer schrik van luchtgeluid.

Bedankt
Peter (andere dan opstarter)

Ook voor luchtgeluid is het loskoppelen van de wanden zeer aanbevolen. Gebruik ook de 15 mm dikke gipsplaten ipv 9 mm of 12 mm. Voor eer kritische situaties kun je twee platen gebruiken per kant, die 90 graden gedraaid zijn.

Zowel rotswol als glaswol is bruikbaar. Rockwool heeft wel betere informatiebrochures. Zorg er wel voor dat de wol maar langs één kant tegen de plaat zit, met andere woorden, er moet liefst een spouw zijn.