gevelbepleistering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Goede dag idereen,

wie kan mij helpen ?

ik heb een recent volledig gerenoveerd huis aangekocht , nu blijkt de gevelbepleistering rond mijn ramen te scheuren?

na beter onderzoek blijk de bepleistering +/- 1cm dik te zijn en aangebracht op piepschuim dat dient als isolatie. is dit normaal ?

vriendelijke groeten

Reacties

als het recent "volledig genoveerd" werd, moet ook de gevelbepleistering nog niet zo oud zijn, nog enige aansprakelijkheid van de aannemer of uitvoerder van de gevelbepleistering ??

betreffende het gebruik van piepschuim als isolatie, dat is een van de manieren om extra te isoleren

soms wordt ook Neopor (piepschuim met toegevoegde carbon tijdens het productieproces) gebruikt.

bij Vandersanden wordt een plaat PUR met steenstrips gebruik als gevelisolatie.

Gewoon maar om even te zeggen dat die piepschuim 'normaal' is.

Het scheuren daarentagen mag helemaal niet en daarvoor moet de uitvoerende firma zeker zijn verantwoordelijk voor opnemen.

Ik dacht dat de uitvoering idd belangrijk is. Geen naden van de eps platen ter hoogte hoeken aan de raam of deur openingen. Wapeningsdoeken die het scheuren tegen gaan.

Wat garantie betreft weet ik dat indien er met een totaalsysteem gewerkt wordt ( vb eps plaat van merk X - cementlaag van Y wapeningsdoek van Z afwerkingslaag van...) dan geven ze idd garantie maar als het geen totaal systeem is betwijfel ik het. Misschien informeren bij vorige eigenaar.

 

de gevelbepleistering is van vorig jaar in mei geplaatst , hebben ze mij verteld .

ik ga voor de aansprakelijkheid van de aannemer, het is maar te hopen of dat iets opbrengt, dit is allemaal nog nieuw voor mij, dus het is eve zoeken hoe het in zijn werk gaat , want voorlopig doet de aannemer alsof zijne neus bloed als ik er iets over zeg

dank u om mij verder te helpen.