Gevelrenovatie na kristallisatieschade

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,
onze zuid-west gevel ('slagkant') heeft na 17-tal jaren te kampen met kristallisatieschade (cfr. foto's), en dit na hydrofobering enkele jaren terug.
Tijdens mijn zoektocht naar mogelijke gerichte en efficiënte oplossingen ter preventie hiervan, kom ik tot de vaststelling dat voor buitengevels hier weinig aan te doen valt.
Tenzij iemand mij alsnog een gegarandeerde oplossing zou kunnen aanreiken, vroeg ik me af welke de mogelijke alternatieven zijn om deze muur op termijn aan te passen of te vervangen. En dit zonder dat bestaande kristallisatieprocessen blijvend kunnen doorwerken naar de vernieuwde buitenbekleding.
De muren werden destijds niet geïsoleerd. Is het bijgevolg nuttig, en praktisch haalbaar, om deze ene gevelmuur tegelijk te voorzien van isolatie?
Iemand raad, tips of ervaring hiermee?
mvg, Steven