Glasdallen en isolatiewaarde

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik ben een huis aan het verbouwen (halfopen bebouwing). Omdat ik merk dat één van de slaapkamers eerder donker is (noordgericht), denk ik eraan om in de zijgevel (zuid-oost tot zuid) een rij glasdallen te stoppen. Op die manier (nu, dat hoop ik toch), kan ik meer licht binnentrekken in die kamer.

Wat ik me echter afvraag is de isolatiewaarde. In die gevel kan ik geen raam stoppen, en er is geen spouwmuur. Creer ik dan een groot koud vlak in die kamer met die glasdallen ? Of zijn deze tegenwoordig wat isolatie betreft, veel verbeterd ? Of zijn er andere suggesties ?

Vraagje van ne zoekende mens,

alvast dank voor jullie opbouwende :) suggesties

Reacties

Er zijn glasdallen HTI block http://www.livios.be/nl/_build/_guid/_roug/_glas/7579.asp?content=Energiebesparende%20glastegels

U waarde 1,8 W/m2K beter dan de gewone glasdals, maar nog niet schitterend.

Uitzoeken wat de U-waarde van de muur is en als die niet veel verschilt van de glasdals kan het geen problemen opleveren