Goedkope groene leningen van de federale overheid!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

De federale overheid richtte enkele jaren geleden het Federale Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) op. In het kader daarvan kunnen steden en gemeenten goedkope en/of renteloze leningen voor energiebesparende maatregelen verstrekken aan hun inwoners. Een veertigtal Vlaamse en Waalse steden en gemeenten richtten hiervoor een lokale entiteit op. Deze lokale entiteiten kunnen, binnen het wettelijk kader van het FRGE, zelf de voorwaarden voor het verstrekken van de leningen bepalen. De belangrijkste gemeenschappelijke noemer is de uiterst lage rentevoet van maximum twee procent. Deze intrestvoet kan nog verminderd worden met de intrestbonificatie van anderhalve procent die de federale overheid vorig jaar goedkeurde voor groene leningen. U vindt de contactgegevens van alle lokale entiteiten op www.frge.be.

Lijst van de lokale entiteiten die leningen verstrekken in de vernoemde steden en gemeentes:

Provincie West-Vlaanderen

AG EOS: Oostende

Vzw Welzijnsconsortium Zuid-West-Vlaanderen: Anzegem, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Wevelgem

Provincie Antwerpen

Vzw Recyclant: Antwerpen

IGEMO: Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Putte, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver

Provincie Oost-Vlaanderen

Vzw REGent: Gent

SOLVA: Denderleeuw, Erpe Mere, Geraardsbergen, Herzele, Kluisbergen, Kruishoutem, Lede, Ninove, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens Houtem, Wortegem-Petegem, Zingem, Zottegem

Provincie Limburg

CVBA SO Duwolim: Hasselt, Genk

Provincie Henegouwen

OCMW Charleroi: Charleroi

Vzw Entité locale FRCE de Soignies: Soignies

OCMW Bergen: Bergen

Provincie Waals-Brabant

Energie Brabant Wallon: La Hulpe, Ottignies-Louvain-La-Neuve, Rixensart

Reacties

Mooie muziek... maar heel strenge toelatingsvoorwaarden. Maar het staat ieder vrij om een kandidatuur in te sturen natuurlijk.

Beste Patrick,

 

De toelatingsvoorwaarden vallen heel goed mee: de lening aan 0,5% (aanvankelijk 2%-1,5% intrestbonificatie) is voor iedereen die een pand bezit of huurt in de stad Antwerpen. Er zijn geen inkomensgrenzen.

 

 

Misschien ter verduidelijking: ook in een heleboel andere steden en gemeenten kan men een aanvraag doen voor deze lening.