gratis energieboekhouding + elektrische verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Onze scoutsgroep wenst het verbuik van gas, elektriciteit en water op te volgen. De lokalen worden grotendeels - helaas - verwarmd op elektriciteit (4 meters).

Liefst een tool via internet omdat verschillende mensen de meters opvolgen.
Opvolging via tool netbeheerder (eandis) lukt niet goed (tool kent enkel dag- en nachtmeter en geen opvolging van water)
Opvolging via leverancier (electrabel) is mogelijk maar dan zijn we verplicht om bij deze leverancier te blijven om onze data te behouden.

Wie kent een gratis tool waarmee we dit kunnen opvolgen via internet?
De elektrische verwarming is aan vervanging toe. We plannen wel eerst extra isolatiewerken. Welke verwarming is aan te raden in een scoutslokaal (wordt 1 à 2 dagen per week gebruikt)? .

Scoutsgroeten

Reacties

Zelf een spreadsheet aanmaken met google documents en deze dan sharen met de mensen die toegang nodig hebben.

Groeten,
Tim

echt hulpzaam .....

op www.meterstanden.net kun je een account aanmaken en daar kun je via het internet je je metergegevens bijhouden ....

>echt hulpzaam .....

Laat daar de scouts zelf over beslissen aub.
Zelf een spreadsheet aanmaken is in mijn ogen zeker zo snel gedaan en veel flexibeler. Je kiest zelf wat, hoe en waneer, en je hebt een overzicht van wie wat wanneer heeft aangepast.

Tim

els

als de verwarming uitsluitend gebruikt wordt om 1 of 2 dagen per week de lokalen op te warmen tijdens de aktiviteiten, is de oplossing eigenlijkl simpel (wat daarom niet synoniem is voor goedkoop), zeer doorgedreven isoleren, en voor noodgevallen (bij vriestemperaturen) kan je dan met een heel kleine energie-input de lokalen elektrisch bijverwarmen.

hans d