Groot verschil tussen PHVP en PHPP?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste allemaal,

Omdat ik nog steeds twijfel om al of niet voor passiefhuis te gaan wil ik hier het één en ander vragen over die PHVP.
Voor degene die PHVP niet kennen, het is een afgezwakte versie van PHPP dat je gratis kan gebruiken (alleen in het Duits en talen zijn nu zeker niet mijn grootste talent) om een eerste inschatting te doen over het al of niet behalen van een gecertificeerd passiefhuis.

Ik heb nu mijn aangepast ontwerp eens in die software gestoken en bekwam een getal tussen 13 en 14. De eis is lager dan 15.

Nu is mijn vraag of er een groot verschil is tussen PHVP en PHPP?
-Die PHVP rekent zonder koudebruggen, denk ik. Kan dit een groot verschil maken?
-Er zit nogal veel glas in het ontwerp. Dit geeft ook dito warmtewinsten. Tot daar normaal, maar er zijn ook warmtewinsten van de beglazing op het noorden. Dat klopt toch niet? (de screens zullen wellicht voldoende geven tegen oververhitting, hoop ik toch)
-De oriëntatie is niet helemaal noord-oost-zuid-west, het scheelt enkele tientallen graden. Maar veel verschil zal dat wel niet geven veronderstel ik ook?

Vriendelijke groeten