halve vloer isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik denk eraan de vloer van mijn huis te isoleren. Bestaande tegels verwijderen, (hopelijk) zavel eronder weghalen en opnieuw een vloer opbouwen.
In de keuken zit ik echter met het keukenmeubilair dat ik niet kan/wil weghalen.
Wat is dan het beste? Een halve keukenvloer uitbreken en isoleren, of toch maar niets doen?
Omwille van de deuren en aansluitingen met andere ruimtes is het niet mogelijk de vloer op te hogen.

mvg

Rik

Reacties

Rik,

 

Ik weet niet uit welk tijdperk je keuken dateert, maar normaal hangen je keukenkasten ook vast aan de muur. En zo niet of niet voldoende, dan kan je de kastjes bijkomend verankeren.

Daarnaast kan je de plint onder de kasten normaal gezien vlot verwijderen en vind je pootjes die met schroefdraad enigzins verstelbaar zijn. Is het dan geen optie om bijvoorbeeld bij het uitbreken van de vloer de helft van de pootjes tijdelijk met houten blokken te ondersteunen die je mee instort in het beton ?

Allemaal niet perfect en wat knoeien, maar dat lijkt mij toch haalbaar en absoluut te verkiezen boven een 'halve nieuwe vloer'.

 

Bert V