Handelaar rieten matten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Voor mijn schuin plafond (dak 30°) zoek ik rieten matten (of alternatief) voor de leem aan het dak te houden tijdens het lemen. De wapening zelf gebeurt door nog eens gitex te gebruiken.
De vraag is nu : waar vind ik rieten matten aan correcte (ik herhaal : correcte) prijzen? En wat is deze dan ongeveer? (want ik zou denken dat dit toch niet te veel met gitex zou mogen verschillen)

Reacties

HVH

wat is een correcte prijs?  rond de 3 a 3.5 € /m² voor rieten matten en 1.65 /m² voor wapeningsnetten.  of dat correct is of niet moet je zelf uitmaken.  en dus is riet ongeveer 2 keer zo duur als een kunststofwapening.  mij lijkt dat niet zo onlogisch.  een rol van 10m² riet is twee keer groter dan een rol wapeningsnet van 50m², dat maakt het transport van riet zowat 10 keer zo duur.

een andere alternatief, maar nog veel duurder zijn leemplaten, je hebt dan natuurlijk veel minder leem nodig en flink wat massa.  maar dan zit je snel bij 20 € /m².

hans d

 

 Dag Hans,

Kent ge een naam van zo'n handelaar (aan €3)? Ge moogt desnoods mailen naar hans(punt)vanh(at)gmail(punt)com .

ok, ik stuur je een mailtje!

hans d

Ik ben ook geïnteresseerd in deze handelaar of nog beter één in de buurt van Gent.

Ook in intructies om de leem aan te brengen.

Jan

Beste HVH,

hoe bouw je een plafond op met rieten matten en leem? Is dat als volgt (van boven naar onder)?

  • spouw met lattenwerk
  • rieten matten
  • leem

Heb je hier ondertussen ervaring mee?

groetjes

Rik

 Beste Rik De Vreese,

Eigenlijk was het eerst niet voorzien om rieten matten te doen, maar de lemen vond dat achteraf wel nodig. (na dat de platen geplaatst waren)

Wel een opmerking : het is een schuin dak, dus ik weet niet of het voor een horizontaal vlak het zelfde is. 

Ik ga niet de volledige dakopbouw geven, maar de onderste lagen zijn alsvolgt (van buiten naar binnen toe) : leidingenspouw, platen (Spano Naturspan HS), primer, rieten matten en dan de leem. De spano platen had ik nog over, vandaar dat ik deze gebruikt heb.