hellend dak waterdicht maken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo

ik ben leek op het gebied van verbouwingen. ons hellend dak is nog niet geisoleerd en lekt op een paar plaatsen, dus moeten we er iets aan doen.

Een vriend raadde om om mesoriet (of zoiets) te steken. De werken zouden dan als volgt gaan (naar ik begrepen heb) alle dakpannen eraf. van die platen erop. dan de pannen terug daarboven op. en dan onder de mesorietplaten mijn isolatie steken.

maar onder de term mesoriet vind ik niet direct iets terug of is dit ook bekend onder een andere term en wat kost het per m2?

Reacties

Je vriend bedoelde "menuiserite". Dit is een soort van onderdakplaat.

GL1701:

Wat uw vriend zegt is de juiste werkwijze.

Menuiserite is zowat het goedkoopste onderdak, je zou ook voor een onderdakfolie kunnen gaan. Deze zijn dampopen, zeer sterk, waterdicht en de meeste kun je nu vlot afkleven met een aanwezige kleefstrip zodat alles mooi winddicht is.

 

Prijs voor onderdak folie ongeveer 2.8 Euro/m².

 

 

 Dat is natuurlijk vooropgesteld dat het dakgebinte in uitstekende staat is want met de huidige lekken kan het zijn dat er meer dan enkel een onderdak moet geplaatst worden.

Laten we maar hopen dat je toekomt met enkel een onderdak steken....

 

Een andere manier van onderdak is uiteraard houtwolplaten (type Celit en consoorten). Die vervullen dezelfde rol en daarop verder werkend kan je met cellulosevlokken gaan verder isoleren.