Help, gascondensatieketel, of LL-WP icm zonnecollectoren..

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Ik ben nieuw op de site, heb hier al een en ander gelezen..maar kan momenteel nog niet echt beslissen welk systeem te kiezen.
We bouwen een LEW K30, ik zou zelf voor de installatie van SWW en CV zorgen.
Initieel stond mijn idee vast; lucht/lucht warmtepomp 2 buitenunits van 6.8kw afgegeven vermogen elk. Hierbij dacht ik aan de mitsubishis. Maar dan komt het; we willen ook warm water ;-) Ik dacht dan aan een Boiler 300L of 400L (gezin met 4 kids)met vacuumbuizen. Maar daar ik geen cv ketel heb kan ik niet naverwarmen ofzo. Dus zou een simpel verwarmingselement kunnen dienen als back-up.. niet de meest economische manier..
Andere optie warmtepompboiler icm zonnecollectoren.
Graag jullie ervaring met L/L WP ??
Is deze installatie echt zuiniger in gebruik als een basis gascondensatieketel..??

Groeten Geert

Reacties

Aangezien u een gezin hebt met 4 kids zou ik toch gaan voor een boiler van 300l met vacuumbuizen in combinatie met PV-panelen om de winterconsumptie (=electriciteit) te overbruggen. De vraag is hoe oud uw kids wel zijn. Voor een gezin van twee is het namelijk beter om gewoon voor PV-panelen te gaan die de stroom verwekken voor een simpele en zeer goedkope electriciteitsboiler tezamen met de stroom voor uw airco's.