Herstelling zonneboiler IZEN

Beste Forum,

Reeds geruime tijd hebben wij een zonneboiler systeem van IZEN.

Recentelijk werd er echter een lek van het buffervat vastgesteld en moet ook de controller vervangen worden.

Contact met IZEN opgenomen maar zij doen geen onderhoud meer van zonneboiler systemen.

Ondertussen diverse andere installateurs gecontacteerd maar zij willen niet aansluiten op de bestaande zonnecollectoren.

Wat doe ik? Ben ik genoodzaakt om deze collectoren uit het dak te laten verwijderen en over te schakelen naar electrische zonnepanelen in combinatie met een electrische boiler ? Een dure grap. Is het echt zo dat zonnecollecteren passé zijn ?

Graag jullie reactie.

Adriaan Martens

Berlaar

Reacties

Idd wel wat surrealistisch als een installateur niet langer onderhoud wil geven. 

Kan je vertellen hoe oud het systeem is?

Izen was ooit best bedrijvig in zonneboilers.  Het is gewoon dom dat ze oude klanten niet kunnen helpen.  Ze zouden toch minstens moeten kunnen doorverwijzen.  

Wat opties;

- contacteer distributeur van de zonnepanelen en/of controller; vraag daar na welke installateur jou zou kunnen helpen.  

- en toch... : geef niet te snel op; contacteer nog wat meer installateurs.  Er moet toch iemand zijn die een controller en een buffervat kan vervangen.  

Wat simplistisch: het is alsof je alleen een nieuwe gasketel kan plaatsen als je ook al je radiatoren vervangt.  Geef dus niet te snel op.  

Los daarvan denk ik idd dat de zonneboiler markt veel kleiner geworden is, om  niet te zeggen bijna verschrompeld.  

Hi Walter,

Dank voor de reactie.

Idd. Izen stelt me in deze zeer teleur. Ik denk dat installatie een 15 jaar oud is. Goede tip, ik ga op zoek naar de producent en probeer nog andere installateurs.

Mvg

Adriaan 

 

@Adriaan Martens Ik heb eenzelfde probleem met een zonneboiler van Izen. Ik vind verder geen handleiding van de controller op internet (Conergy DT4).

Heb jij intussen een oplossing voor je probleem gevonden?

Mvg,

Marc

Ter info; zonneboiler-sturingen van verschillende firma's zijn dikwijls rebranded versies van "grotere" firma's (of meer engineering gerichte bedrijven).

Bv Izen gebruikte zeker een model Resol Deltasol DB 2 ban de firma Resol.

Ik ga gokken dat jouw sturing ook eentje is van Resol.  Waarbij het altijd even checken is of ook alle functies geactiveerd zijn.  

Kom je niet verder met het vinden van een handleiding, geef even een foto.  Misschien vindt iemand over welk toestel het gaat.

 

misschien kan ik helpen:
ik heb ook een zonneboiler van izen en ik ga deze binnen enkele maanden verwijderen omdat ik overschakel naar warmtepomp en photovoltaische panelen. Indien je geïnteresseerd bent mag je me contacteren.