Hoe CV branderstarts beperken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb sinds eind november 2010 mijn mazoutketel vervangen door een gascondensatieketel,Viessmann Vitodens -333F van 3.5 tot 17.2 KW bij regime 80/60°C. met Vitotronic 100 regeling.
Huis open bebouwing bj 1978, totale bewoonbare oppervlakte is 220m2, enkel radiatoren en is degelijk geisoleerd. Spouw 7.5cm glaswolplaten, dak 20cm glaswol, houten ramen met glas 1.1U en kelderplafond 6cm styrofoam.
Ik heb zelf een warmteverliesberekening gedaan en kom uit op ongeveer 12kW voor de ganse bewoonbare oppervlakte en ongeveer 7kW voor de plaatsen die ik verwarm, living, keuken en badkamer. De slaapkamers, gelegen boven living keuken en badkamer, worden nooit verwarmt met uitzondering bij temperaturen onder 0.
Ik heb overal thermostatische kranen op de radiators, deze kunnen geprogrameerd worden op een centrale module, temperatuur en tijd, per zone. De thermostatische kranen sturen een ketel module die de ketel en pomp aan/uit sturen.

Nu is mijn probleem dat ik veel te veel branderstarts heb, namelijk 6144 op 90 dagen bij 1008 branderuren. Het gasverbruik op deze 90 dagen was 755m3 (8.4m3/dag in deze koude periode), wat volgens mij niet te veel is. Dit komt neer op ongeveer 70 branderstarts per dag wat volgens mij veel te veel is. De instelling van de CV aanvoertemperatuur heb ik reeds verschillende malen gewijzigd tussen 50° en 70°. Maar de invloed op de branderstarts is minimaal.
Kan ik het aantal branderstarts verlagen door een WAR te plaatsen (Vitotronic 200) of is een buffervat in de retour ook een oplossing?