Hoe dik moet ik mijn schuimbeton laten gieten?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hoy allen,

Wij hebben een tijdje geleden een oude hoeve gekocht en gaan deze energiezuinig verbouwen. We staan nu voor de gedeeltelijke afbraak van een koestal die onze keuken en woonkamer moet worden, en vroegen ons af hoe we de vloerplaat best kunnen isoleren. We zijn dan uitgekomen bij schuimbeton bovenop de betonplaat. Wat ons niet duidelijk is,is hoe dik deze moet zijn? Er is geen kelder onder, dus gewoon beton op zand. Of zijn er nog andere oplossingen die een beter resultaat bieden?

Grtz Stefen

Reacties

Als je wil isoleren zou ik het allesinds niet met schuimbeton doen maar met isolatie. Schuimbeton is volgens mij enkel nuttig als uitvulling tussen de leidingen als je met vaste isolatieplaten werkt.

 

Lambda waarde schuimbeton = 0.17

Lambda waarde PUR platen = 0.024

 

Is dus 7 keer beter...

schuimbeton kan een alternatief zijn, als je tenminste 50cm dik gaat.....

Hoe dik moeten deze platen dan zijn? En wat is de draagkracht ervan? Er komt namelijk een kookeiland op te staan van 3.5m X 1.2m met een stenen tablet. En ik kan me voorstellen dat dit kan zakken.

 

Grtz Stefan

Beste

 styrodur  (= groen polystyreen platen BASF) heeft platen die ze gebruiken om onder spoorwegen te leggen, een kook eiland zal ook wel lukken

eddy

ps hoe dikke, hoe meer isolatie

@stefan,

 

Als je denk van energiezuinig te verbouwen zou ik toch al een cm of 8 in de vloer steken. Platen voor vloerisolatie zijn er op gemaakt om durkvast te zijn. Je kan het ook laten spuiten (PUR).

stefan

wij hebben altijd eps 100 gebruikt, dan kan perfect en kost veel minder.  zolang je kookeilnad niet meer dan een paar ton weegt zie ik daar geen problemen, uiteindelijk giet je op je isolatie een gewapende chape (zou ik toch doen) en dan wordt de last verdeeld over de vloerplaat.  als je LEW bouwt lijkt mij 8 a 10 cm toch het minimum.

gespoten PUR zou ik mijden, ik ga alvast niet bewust vergif in m'n huis brengen, dat is een ECObouwer onwaardig (sorry bart).

hans d

Hans,

 

Ik weet dat gespoten PUR vuiligheid is maar wou het gewoon vermelden. De vraagsteller is niet echt op de hoogte van de mogelijkheden denk ik en gaat dat waarschijnlijk wel tegenkomen op zijn zoektocht naar vloerisolatie.

bert

sorry, maar ik krijg er altijd de kriebels van als ik die naam hoor  :-)

hans d

heren,

 

bedankt voor jullie tips en advies, wij gaan kiezen voor platen van 8cm met daarop gewapende chap.

 

Met dank Stefan en Belinda.