Hoe scheidingsmuur isoleren?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi iedereen,

Ik zit met een technische vraag omtrent het (eventueel geschrankt) isoleren van een scheidingsmuur: Volgende week beginnen wij te metsen aan een dubbele muur aan onze kant van de scheiding. Het gaat om een halfopen bebouwing maar het huis aan de andere kant staat niet tegen de scheiding. We gaan m.a.w. dus een dubbele muur in snelbouw aan onze kant zetten en nu is mijn vraag hoe het isoleren van deze muur best aanpak.

Het liefst zou ik dit doen zonder bij mijn buurvrouw alle bloemen te vertrappelen dus zijn we reeds tot de conclusie gekomen dat we binnen- en buitenmuur gelijktijdig gaan moeten optrekken. Naar isolatie toe had ik graag gewerkt met 2 x 4cm glaswol panelen die geschrankt geplaatst worden. Ik heb echter niet meteen een idee hoe dit concreet in de praktijk vertaald gaat moeten worden. Het lijkt me nl. onmogelijk om de panelen tussen de muur en óver de spouwhaak te krijgen op een correcte manier. Zie hieronder een doorsnede van hoe het er uiteindelijk zou moeten uitzien, elke letter stelt 2cm voor:

SSSSSSS GG GG L SSSSSSS

S= snelbouw (telkens 14cm)
G= glaswol (telkens 4cm)
L= luchtspouw (2cm)

Weet er iemand hoe ik dit best aanpak?