Hoge gas factuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Hopelijk zit ik hier op de juiste plaats om mijn verhaal te doen. Ik ben nog altijd in shock, ik heb deze morgen onze eindafrekening gekregen.

Even de situatie schetsen:
We wonen sinds 1 december 2009 in dit huis met 4 personen. 2 volwassenen en 2 kinderen minder dan 3 jaar. Het is een hoekwoning uit de jaren 50 met weinig/zonder isolatie. We huren dit huis ook.Beneden is er dubbele beglazing, boven enkel. De gasbrander is van het merk Buderus type Logano G124. Hoe oud die brander is weet ik niet. Ik ben huisvrouw dus in de winterperdiode ligt de verwarming hier in de woonkamer altijd aan op onze kamer enkel 's nachts omdat mijn dochter nog maar pas 2 maand oud is. en in de badkamer staat hij half open.

we kunnen de verwarming niet regelen, ofwel staat hij open, ofwel staat hij dicht. Onze huisbaas zegt dat dat allemaal normaal is maar daar heb ik dan wel mijn twijfels over aangezien er wel zo'n bakje hangt voor de thermostaat.

Toen we hier 5 maanden woonden zijn ze de meterstanden komen opnemen. dat is nu een maand geleden. Vandaag kregen de factuur in de bus. van 1 december 2009 tot 24 april 2010 hebben we 3035m³ verbruikt. Dat is toch onmenselijk veel? In ons vorige huis hadden we een verbruik van 18000 kWh en nu plots zo veel. Ik weet niet wat ik moet doen of wat ik ervan moet denken. Hopelijk kan iemand me hier vertellen dat dat niet klopt; dat er iets mis is met de brander of de meter.

Groeten
Kim

Reacties

kim

't is misschien een schrale troost, maar er zijn wel meer mensen met zulke rekening, en nog hoger. maar wat had je verwacht van een woning zonder isolatie en deels nog enkel glas, en dan nog een hoekhuis? allicht was jullie vroegere huis, kleiner, compacter of beter geïsoleerd.

is er met de ketel iets mis? ja, want het is geen condensatieketel maar een atmosferische ketel, een techniek van 20 jaar geleden. maar daar kan je je huisbaas niet op afrekenen, het is nog altijd toegelaten een ouderwetse techniek te gebruiken, dat soort ketels wordt zelfs vandaag nog regelmatig geplaatst.

wat was de score van het EPC attest? want daarmee kan je je toch al een idee vormen over het te verwachten energieverbruik?

ik heb vorig jaar 3400m³ verbruikt, maar dan wel voor een gebouw met 5 appartementen....

hans d

 

 

Kim,

 

Ik denk dat Hans wel gelijk heeft. Een slecht geïsoleerd hoekhuis moet wel veel verbruiken in zulke koude winter. 

 

Maar hoe zit dat met de regeling "aan of uit" van de verwarming? Met de draaischakelaars kunt ge de warmtehoeveelheid toch wel regelen per kamer, naargelang de behoefte. Is het zo dat het 's morgens onnodig warm is in de living? Hoe warm is het er 's nachts, in de dag en 's avonds? Bij gebrek aan thermostaat met nachttemperatuur kunt ge daar toch wel met de hand bijsturen. Of werken deze draaischakelaars niet meer en zitten ze geblokkeerd?