horizontale windmolen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste…. Wij moeten voor een schoolproject een horizontale windmolen met wieken die moeten kantelen als de windsnelheid te groot wordt. Wij zoeken alle mogelijke informatie, liefst maten. Dank bij voorbaat

Reacties

moeten de wieken kantelen rond hun as of  de kop scuin op de wind gedraaid worden .In het eerste geval kan dit met de middelputvliedende kracht of door een elektrische actuator in te bouwen in de hoofdas zodat de windmolen ook bij storm kan blijven draaien zonder veel kracht op de mast ui te oefenen . Ik ben bezig met een model dat gebruik maakt van een vliegwiel waar de wieken in scharnieren en zodoende ook de wieken steunt.

De wieken staan onder een hoek van 150 ° i.p.v. de gebruikelijke 190° , daar boven op komt dat de wieken aan de buitenkant breder zijn dan in het midden , dus kompleet het tegenovergestelde als conventioneel.