houtkachel op cv installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben aan het overwegen om een gietijzeren houtkachel te kopen welke aangesloten kan worden op de cv installatie... ik heb deze werkend gezien in de showroom en ik moet zeggen dat het idee me heel erg aanspreekt... heeft iemand hier ervaring mee ? de website is www.kachelhuismaastricht.nl/indexnl.html

Reacties

philoc

ben even op die website gaan kijken, maar ik begrijp niet wat ze daar schrijven, ik citeer

<< Deze opties van de cv houtkachel, samen met het zware bakstenen binnenwerk en de verbijsterende platen onderbouw in alle modellen,voorzien een volledige ontbranding en een goed geblanceerde hittevoorraad. >>

verbijsterende platen onderbouw? daar sta ik verbijsterd van, en een geblancheerde hittevoorraad ken ik ook niet, ik geef de voorkeur aan geblancheerde groenten, lekker en goedkoop. en ik hoop dat deze kachel, buiten een volledige ontbranding, ook een volledige verbranding heeft.

als ik dat lees ben ik niet verbaast dat de vlamingen meestal het groot dictee (of is het diktee?) der nederlandse taal winnen!

nog eentje, de A reeks gaat van 14 tot 16 kw, en nu citeer ik weer << Met een grote capaciteitsboiler, (ALI, AHI ) zal de warmte-ontwikkeling verhogen tot 13,18 kW >> dus verhogen van 14 naar 13.18, vreemde wiskunde.

en blijkbaar is voor hen een warmtewisselaar en een boiler hetzelfde. kortom, veel vertrouwen geeft me dat niet.

maar ze zijn wel goedkoop, zo goedkoop, dat ik het helemaal niet zou vertrouwen, enkel de veilgheden voor een houthaard met water, pomp en retourtemperatuurverhoging kosten met enige overdrijving al bijna zoveel als de kachel!

hans d

Het is inderdaad een taalgebruik om vrolijk van te worden! Ik denk dat ik ook wel verbijsterd zou zijn als die kachel tot ontbranding overgaat. Vooral volledige ontbranding! Nog een juweeltje: "Deze stoof heeft 1 enkele kookplaat, speciaal ontwikkeld met extra hitte aantrekkingskracht." :-)