houtsceletbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik overweeg om de aanbouw (ca. 30m²) aan ons te verbouwen huis in houtscelet te doen, eventueel met een groendak erop. Onze architect heeft hier echter geen ervaring mee, en raadt dit dus zowat af, o.m. omdat HSB sneller opwarmt bij heel warm weer en omdat de meerwaarde van het huis kleiner zal zijn dan met een traditionele aanbouw. Wat is jullie mening hierover? En is HSB duurder?

Reacties

Zucht ... onbekend is onbemind zullen we maar weer denken zeker...

 

Moderne HSB is zeker niet minderwaardig tov traditioneel, integendeel zou ik zeggen.

HSB is makkelijker deftig te isoleren, waardoor de waarde in de toekomst wsl hoger zal zijn.

 

Snel opwarmen heeft met heel veel factoren te maken .. oa oriëntatie, raamoppervlakte, link met het bestaande gedeelte enz ...

HSB kan je perfect combineren met massa aan de binnenzijde mocht dat een probleem zijn.

Een groendak zal zeker bijdragen aan de zomerkoelte (als je er niet teveel koepels in steekt)

HSB zou ook niet duurder mogen zijn ... 

30 m² HSB aanbouwen kan je eigenlijk best zelf doen als je een beetje handig bent.

 

Dirk 

Zoals dirk zegt:

 

Een kleine aanbouw van 30m² leent zich er ideaal toe om HSB te zetten. Zo'n klein bijgebouw kan je zelf doen en zet je het in no time recht als je een beetje handig bent.

 

Qua opwarmen in de zomer hangt het er vooral van het materiaal gebruik vanaf die warmte kan bufferen. Het groendak zal daar zeker toe bijdragen. De meerwaarde van HSB tov traditioneel wil ik nog eens over discuteren. HSB is zeker niet minderwaardig, wij zitten gewoon op een kleilaag en daardoor gebruiken wij baksteen.

 

Voor kleine bijgebouwen denk ik dat HSB goedkoper is. Vooral omdat zelfbouw zich aanbiedt. Laat je het doen zal het op hetzelfde neerkomen met dat verschil dat de wand mss wel betere isolatie zal hebben.

Ik heb zelf ook  mijn bijgebouw van 30m² in houtskeletbouw gezet, gaat snel en na enkele jaren ben ik er nog steeds tevreden over, als je wat foto's wil en een beetje uitleg over de gebruikte materialen, dan stuur ik je dat graag door naar je e-mailadres.  

Wij zijn ook op zoek naar alternatieve bouwmethoden voor onze aanbouw, eveneens ongeveer 30m2. Hier komt wel onze keuken in.

Wat is zo ongeveer de prijs om dit zelf te doen in houtskeletbouw?

Kathleen schreef: "Onze architect heeft hier echter geen ervaring mee, en raadt dit dus zowat af...". Dat is een eerlijke reactie van die persoon maar daar komt u geen stap verder mee. Dan zou ik een andere architect te nemen.

 

Uw wens is een bepaald woningtype, HSB, aangevuld met een aantal voorwaarden die u stelt (K-waarde, energiepeil ... tot aan de passiefnorm toe) en technisch op punt gesteld via de vakkennis van die architect.

Daarom zou ik aanraden om een architect te zoeken die een woning kan ontwerpen die aan uw wensen voldoet.