Houtvergasser deom turbo

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wie heeft er ervaring met een houtkachel van het type "deom turbo"?
Werkt dit, ondanks de relatief eenvoudige constructie, echt als houtvergasser?

Reacties

Ik denk niet dat het werkt als een houtvergasser. Normaal zit er bij een houtvergasser een apparte verbrandingskamer. Eerst pyrolyse gassen produceren en dan in een apparte verbrandingskamer deze verbranden.

 

Zoals ik dat hier zie lijkt mij het gewoon een geisoleerd vat met een koperspiraal rond gewikkeld. Kan niet goed werken volgens mij omdat je uw volledige verbrandingskamer gaat afkoelen. Om goed te zijn moet je de verbranding volledig onbe├»nvloed laten verlopen, temperatuur zo hoog mogelijk houden in een geisoleerde verbrandingskamer en de warmte onttrekken na de verbranding.

 

Vergeet ook niet dat zo'n systeem de nodige veiligheden nodig heeft want anders is dat een bom als er iets mis gaat.

 

Werken zal het wel doen, rendement en uitstoot wil ik wel eens zien.

staat daar een ventilator opgebouwd?ik denk het niet.Die ketels maken die mannen al twintig jaar.die naam turbo heeft niets te maken met houtvergassing.eigenlijk is dat maar een gewone houtkachel.