Iemand richtprijzen per m² buitengevelisolatie EPS + crépi?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Sinds 2,5 jaar heb ik nu een appartementje in Antwerpen en het eerste deel van de gevelwerken is reeds gebeurd in 2007 en toen heb ik niet mee kunnen beslissen en werd slechts 5cm EPS + crépi gezet (jammer genoeg).

Nu is de syndicus van plan om het overige ook nog te doen welliswaar nu met 8cm EPS (lambda 0,040) + crépi. De offerte van de gevelman komt op 29.000 euro (incl. BTW) voor alle verdiepen samen (7 verdiepen).

Wat moet nu juist gebeuren:
De voorgevel per verdieping (6-7 verdiepingen) is (bij schatting) 4,70m op 2,60m en er staat iedere keer één uitstekende (erker) raamconstructie in van 3,90m op 2m dus ieder verdiep heeft een te isoleren oppervlakte van om en bij de 5m² (dat dus 7x).

Daarnaast nog voor ieder verdiep de gevel van de keuken die maar 1,40m op 2,60m is en waar iedere keer een deur inzit van om en bij de 0,85m op 2m en er dus om en bij de 2m² per verdiep (aantal 7) nog bijkomt. Bij die 2m² kan vlot gekomen worden want staat iedere keer een terrasje aan.

Ik reken dus op (5m² + 2m²) x 7 verdiepen dus om en bij de 50m². Voor die 50m² vragen ze ... 29.124 euro (incl. BTW) wat dus 582 euro/m² is ... lijkt me dus enorm goed doorgerekend. En dat is dan maar voor EPS 8cm (lambda 0,040) + crépi en zelf op de 2m² van de keukengevel maar 6cm EPS + crépi.

Ik ben nu opzoek naar richtprijzen zodat ik kan voorleggen aan de syndicus dat deze gevelman veel te veel aanrekend. Ik vraag me trouwens af hoe de gevelman zijn m²'ers rekent. Staat niet vermeld op zijn offerte er staat ook nergens hoeveel hij er rekent.

Reacties

Zo'n 140€/m² voor 100mm EPS, mss 180€ maar toch niet veel meer. Reken daar nog de stellingen bij (7 verdiepingen?) en dan zit je nog mijlenver van die offerte... Ik denk dat ik mij ga lanceren in de EPS+crépi business als ik dit lees :-)

Denk eps en xps iets kosten van 5€ de vierkante meter voor 5 cm enkel voor het materiaal dus waarom geen xps is een betere lambda. Moet ik wel bij zeggen dat om te pleisteren je een ruwe xps plaat nodig hebt deze kost wel meer.7€ voor 3cm ofzo  De pleiserwerken zelf heb ik nog geen idee van hangt ook af van minerale pleister of siliconepleister.

misschien heeft de syndicus een diepe zak in zijn broek

Haar broek dan :p

Ondertussen al een offerte gevraagd bij de firma Hobe en aan telefoon zeiden ze dat grof gerekend er toch zeker 10.000 euro zou afkunnen en die andere firma dus serieus doorgerekend heeft.

Volgende week komt die van de firma Hobe waarschijnlijk kijken. Ik veronderstel dan dat ik in december nog de offerte zal krijgen.Dan heb ik toch al één concurrerende offerte waar ik toch al kan mee naar de syndicus gaan om te vragen dat ze elders ook nog offertes moet zoeken want dat het financieel toch een pak scheelt.