Import zonnepanelen uit China

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

ik ben momenteel een beetje onderzoek aan het doen naar goedkope manieren om zonnepanelen aan te kopen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Momenteel heb ik een offerte van CAYMEO in Shanghai à 1.57€/wp CIF Antwerpen. Daarbij tel je dan nog 21% BTW en dedouaneringskosten. Dat moet ik nog uitzoeken.
Invoerrechten zijn 0% TARIC 8541 40 90 cfr www.tarbel.be (http://tarweb.minfin.fgov.be/itarbel_ext/FormMaatregel?LG=NL&BL=B&IE=0&…)

Je kan er ook inverter en dergelijke bestellen. Ook DIY kits zoals bijv.

For 3500w system, there will be one 1700w inverter and one 2000w inverter.
The whole system price is
panel+inverter+brackers+mounting system(others)=13*1.57*270+ 589+647+0.33*270*13+118= 8023 EUR
That is CIF Antwerp 8023 EUR for the 3500w system.
Price is valid for 7 days.

Daarnaast hebben ze ook kits met 190W poly panelen. Ik kan deze info ook doorsturen.
Als er mensen interesse hebben om en mass panelen te kopen, laat maar weten.

mvg,
Jason

Reacties

er wordt wel niet gezegd welke panelen het zijn alsook het merk van omvormer... ik veronderstel dat de import op eigen risico is en dus ook geen garantie ?

Dat betekent dan geen 40% belastingaftrek en geen GSC's...

Dan is het zelfs aan die prijs nog niet interessant, en dan zullen we nog maar zwijgen over garantie, kwaliteit...

Garantie mag je volgens mij naar fluiten als er iets scheelt.

De invoerrechten op de panelen zijn inderdaad nul %, ook wel het nulrecht genoemd.

De 21% BTW geldt op de aankoop van de goederen en ook op het transport , de verzekering en de behandelingskosten naar de eindbestemming. Die eindbestemmeling kan eventueel aan de EG-grens zijn gevestigd.

Maar als de invoer via een ander EG-land (bvb Nederland) geschiedt, stel je eigenlijk via de intracommunautaire levering (code 4200 op douaneaangifte) en de boekhoudkundige af- en aanschrijving de effectieve  21% BTW-heffing bij de invoer uit. Je moet dan wel een eindbestemmeling hebben die een BTW-nummer heeft. Als particulier lukt dit niet.

Het ideale zou zijn dat je een container vol met PV kon bestellen. Dit drukt de transportkosten. Maar dat zijn er dan honderden in één keer. Vraag een BTW-nr aan op je persoonljke naam en neem als activiteit het importeren en plaatsen van PV. Je betaalt dan uiteindelijk maar 6 % (huis > 5 jaar). Dan we nog zoeken naar een koper voor de rest van de panelen. Soms zijn verandabouwers met grote magazijnen ideale klanten voor grote hoeveelheden. Ze kunnen die goedkoop zelf laten plaatsen door hun personeel.

gr

 

 

En het is nog de vraag of je een inverter uit China zomaar aan het net mag koppelen... Zelfs als je een electrieker onder de arm neemt om alles aan te sluiten, dan nog moet het materiaal veiligheidsgekeurd zijn door CEBEC (België) of KEMA (Nederland).

Wat premies betreft zal je niet alleen de 40% belastingsvermindering en 15% kleinere BTW mislopen; maar ook de premies van EANDIS / INFRAX zijn aan een Europese goedkeuring (Solar key mark) onderworpen...

Er zijn wel firma's die heel goedkoop PV-panelen uit China importeren en die alle  keuringen verkregen hebben; en dan loop jij geen risico  bij levering en blijft die firma verantwoordelijk voor de garantie. Eens rondkijken/zoeken op internet, ook op Duitse websites uit Nederland of Duitsland... (ik heb op die manier een paar firma's gevonden die thermische zonnecollectoren en complete zonneboilers en zelfs warmtepompen uit China importeren)

Interessante opmerking Carol .

Daar had ik niet aan gedacht. 

 

Welkom op dit forum

 

Luc

Juist Carol,

 

De omvormers moeten ook aan de Synergrid c10 11 voldoen om op het net te mogen werken. Dat staat nog los van de CEBEC en zo.

Besten,

 

Fybo Group is een europees bedrijf gevestigd in China. Zij kopen plaatselijk PV-panelen aan bij ISO-gecertificeerde bedrijven en transporteren de panelen naar alle werelddelen. De producten zijn onderworpen aan de strengste kwaliteitstesten en bezitten dan ook diverse kwaliteitslabels.

Moest ik goedkoop panelen willen, dan vroeg ik een offerte bij Greendot Engineering, de belgische invoerder van Fybo-panelen. Verzekering, garantie, allemaal in orde. Goedkoop, geen stress etc.

http://www.fybogroup.com

http://www.greendot-engineering.be voor offerte-aanvragen. Enkel professionele aankopen. Minimum 200 panelen.

 

Dieter