inbouw rolluiken : pro's contra's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
wij zijn in de fase van opmaak bouwplan bij architect (doel: start werken in mei '11). De slaapkamer (ouders) zou een grote venster krijgen (noordkant). We zouden graag de kamer ook overdag VOLLEDIG kunnen 'verduisteren' om te slapen na ploegenwerk. Een voor de hand liggende mogelijkheid is inbouw rolluiken, maar dat kan moeilijk/duur worden tgv grootte/breedte van het venster oppervlak. Heeft iemand hier ervaring mee, of met een ander verduisteringssysteem ?

alvast bedankt.
Stefan

Reacties

stefan

als het enkel om te verduisteren is, waarom dan geen verduisteringsgordijn langs de binnenkant? kost veel minder, en rolluikkasten zijn heel moeilijk om goed te isoleren en goed luchtdicht te maken!

hans d

Hans.

Omdat we nu in onze huidige woning rolluiken hebben en deze ervoor zorgen dat het echt donker is. Verduisteringsgordijnen : zorgen deze voor hetzelfde effect qua "donkerte" ? De architect had het over "screens", ik denk dat ik dan daar maar wat meer over moet vragen/zoeken ... 

 Stefan, mijn vrouw werkt in de zorgsector en heeft regelmatig nachtdienst. We hebben op de slaapkamer zonnescreens aan de buitenzijde en verduisteraars aan de binnenzijde.

Het is er perfect donker en ze slaapt er prima. 

Veel goedkoper dan rolluiken en zoals Hans heeft aangegeven zijn rolluiken erg moeilijk te combineren met een lage energiewoning of passief huis owv. de luchtdichtheid en lage isolatiewaarde van de inbouw rolluikkast (2cm - 6 cm). Rolluiken aan de buitenzijde hebben uiteraard weinig invloed op de luchtdichtheid maar dan worden het mi. erg dure lichtblokkers.

succes 

Ik heb geisoleerde schuifpanelen voor de ramen geplaatst. Oplettten dat er voldoende plaatst is tegen de ramen.

Mon