Isolatie binnenzijde plat dak + isolatie plafond (= vloer badkamer)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

1) We zijn bezig aan verbouwingen van de achterbouw. Het nieuwe platte dak is gelegd en er steekt nu onder de dakbedekking 14 cm drukvaste rotswol. We hebben aan de binnenzijde nog heel wat ruimte tussen de balken (30cm) om ook langs de binnenkant te isoleren. We weten nu niet zo goed welk materiaal het beste is om te gebruiken, en liefst iets dat we zelf kunnen plaatsen. Ik dacht zelf aan extra 12 cm rotswol + dampscherm.

2) Tegelijk bij de verbouwing is de ruimte onder de badkamer vernieuwd = natte berging (waar wasmachine en droogkast staat). ook daar hebben we nu ruimte tussen de balken om het plafond van de berging te isoleren, met een maximum van 15 cm. Maar er zijn twee dingen waardoor ik niet goed weet hoe ik het moet aanpakken:
* de badkamervloer bestaat uit geoliede planken, maar waar wel wat spleten soms tussen zijn, dus waterdruppels kunnen tussen de spleten door gaan.
* de berging is een natte ruimte.

Steken we dan best tegen de planken een folie, dan isolatie en dan weer een folie? Welke tips voor gemakkelijk zelf te plaatsen materialen hebben jullie?

Bedankt!!