Isolatie buitenmuur - koudebruggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Vorig jaar hebben wij een herenhuis uit de jaren '30 gekocht. Het huis is in goede staat, maar de energieprestaties zijn zwak. We hebben dan ook onmiddellijk een energieaudit laten uitvoeren.We hebben al een nieuwe gascondensatieketel geïnstalleerd en plannen nu isolatie (en renovatie) van het dak en de isolatie van de zijgevel – het is een halfopen bebouwing.In het voorjaar is de elektriciteit vernieuwd. Onze elektricien wist dat we de buitenmuur zouden bekleden en heeft het zichzelf gemakkelijk gemaakt: de nieuwe bekabeling loopt nu op de zijgevel. Foto's vind je hier.Het plan is om tegen die muur 6 cm styrodur te plaatsen en af te werken met leien. Nu vrees ik dat die kabels de isolatie zullen onderbreken met koudebruggen tot gevolg. Moeten we de kabels dan eerst inslijpen, of zijn er andere opties?Alvast bedankt voor jullie advies!

Reacties

 Die kabels op de muur zijn geen probleem als je ze kan inbedden in de isolatie. Die die naar belendende panden en de overzijde lopen zijn wel koudebruggen,  en ook dat gemetseld hoofd van het poortje van de oprit van de buur en ook die verkeersborden. 

Als je toch de moeite doet, plaats dan maar direct 8 of 9 cm: 50% meer isolatie voor 10% meerkost want het duurst zijn de leien. 

Hebben de ramen dubbel glas? 

Je zit er nu mee, maar tenzij men zo een huis zou erven van de bomma zou ik er van weg blijven tenzij men niet geeft om thermisch comfort en/of de energiefactuur. 

 In dezelfe context:

Na-isolatie achtergevel langs buiten, voor wat betreft een oplossing voor de koudebrug die de arduinen dorpels van de ramen veroorzaken:

Onlangs heb ik ergens een mooie detailtekening gezien van uitkleding hiervan met xps, voor dat de definitieve aluminium bekleding er wordt opgeplaatst, doch vind deze niet meer terug. Iemand een idee waard deze te vinden is? Kwestie van de aannemer correct te kunnen instrueren. Tabletten uitbreken en vb vervangen door Ytong al redelijke en goedkope oplossing is helaas niet mogelijk.

NB iemand een idee waar je gemiste exemplaren van het be.passive-magazine kan verkrijgen?

vreemd, dacht hier een reactie geplaatst te hebben maar zie ze niet meteen terug.

@Jo: veel succes! :-)

@Jan: je kunt die nummers als PDF downloaden, o.a. op de site van issuu.com

tiens, ik had ook een reactie geplaatst ivm de nummers van be.passive???

enfin, ga naar http://www.bepassive.be en klik op Archives

 bedankt mannen. Wat dat betreft geholpen. Nu nog ergens een detailtekening vinden voor isolatie-aankleding met xps van een arduinen venstertablet om  te integreren in nieuwe buitengevelisolatie. Echt niemand?.