isolatie en verwarming tennishal

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Gegroet,

Wij hebben twee te renoveren tennishallen overgenomen. Eén daarvan willen we multifunctioneel gebruiken en dus comfort ( =warmte) bieden zonder energie te verslinden. De tweede zal eerder als overdekt buitenterrein functioneren.
Wij moeten dus isoleren en verwarmen. Wij dienen wel de bestaande structuur te handhaven. Deze bestaat uit gebogen metalen buizen van diameter 120mm met een buisdikte van 5mm op 3m afstand van elkaar. De breedte van de cirkelboog is 17m en de hoogte 7,5m.
Een eerste optie was de zeilen te vervangen door geïsoleerde metalen profielplaten. Met een minimum kostprijs van € 200/m2 komt dat voor de totale oppervlakte( ± 1500m2) boven het budget. Wij zouden dus nieuwe PVC-zeilen hangen en daaronder zelf isolatie aan brengen.
Graag had ik hier ideeën, aanwijzingen, goede raad en dergelijke meer opgedaan over hoe we dit kunnen aanpakken.
Ook het verlichten van de hal is belangrijk.

Met dank

Jo