isolatie onder de vochtkeringsfolie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Op enkele plaatsen kunnen wij nu via de ramen aan de isolatie in de muur en specifiek aan enkele stukken waar duidelijk geen isolatie is aangebracht onder de folie om het water af te leiden naar de buitenmuur.

Perfect kan ik dat uiteraard niet oplossen, maar ik heb wel enkele resten xps-plaat die ik langere stukken kan snijden en onder de folie schuiven, waar kan. Op die wijze is er in de spouw een extra obstructie die bovendien geen warmte geleid.

De xps kan tegen vocht, maar zal uiteraard niet goed zitten. Op zich kost het ons weinig moeite en geld, maar heeft het enig resultaat?

Reacties

Doen !

je hebt het materiaal op overschot dus kan je niets verliezen.

wel rekening mee houden dat hoe precies je de XPS ook snijdt, het nooit goed zal aansluiten in die holtes. Met andere woorden, er zal zeker nog verlies van warmte langs die randen zijn....

Maar het is sowieso beter dan niets want anders laat je een koude brug die groter is.

Probeer waar mogelijk ook enige vorm van luchtdichting te verzorgen... maar ik vermoed dat het een renovatie project is ?